Strahinja Ristić i Enita Behramaj sportisti godine

U utorak, 26. decembra, u holu sportsko-rekreativnog centra “Jedinstvo” održana je ceremonija proglašenja najboljih sportista na teritoriji opštine Novi Bečej u godini koja je za nama.

Prisutnima se obratio predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, Dalibor Vučetić, koji je rezimirao postignute uspehe sportskih klubova u 2017. godini i poželeo svima sreću u daljim takmičenjima. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, u svom pozdravnom govoru istakao je značaj razvoja sporta. “Ako je ova godina bila godina kulture, naredne dve biće godine sporta” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej dodavši i da je za novobečejski sport značajno da sportski klubovi angažuju naše mlade sportiste i apelovao na klubove da manje angažuju sprotiste iz drugih opština.

Najbolja sportistkinja u 2017. godini je Enita Behramaj iz kluba borilačkih sportova “Jedinstvo” koja je više puta osvajala zlatna odličja kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Na drugom mestu je Radmila Vukelja iz karate kluba “Mladost” iz Novog Miloševa, a treća je Nadica Nešić, naša mlada odbojkašica iz odbojkaškog kluba “Jedinstvo”.

Strahinja Ristić, rukometaš “Jedinstva”, proglašen je za najboljeg u protekloj godini što i ne čudi budući da je poneo epitet prvog strelca “Jedinstva”, te da je sezonu završio sa 64 postignuta gola. Njemu je ovo drugi put da nosi titulu sprotiste godine budući da je proglašen najboljim sportistom i 2008. godine.

Na drugom mestu je karatista Vladimir Brežančić, a treći je Sava Santovac iz boks kluba “Jedinstvo”.

Na jučerašnjoj ceremoniji nagrađeni su i najbolji pioniri i to Stevan Andrin, Tekvondo klub Jedinstvo Novi Bečej, Vuk Batanjski, Karate klub Mladost Novo Miloševo, Ivan Marić, Košarkaški klub Jedinstvo Novi Bečej, Jovo Popović, Košarkaški klub Jedinstvo Novi Bečej, Miroslav Milićev, Boks klub Jedinstvo Novi Bečej i Danilo Rajkov, Šah klub Jedinstvo Novi Bečej.

Pored pionira, nagrađene su i najbolje pionirke: Nevena Filipov, Karate klub Mladost Novo Miloševo; Dijana Golubović, Klub borilačkih sportova Jedinstvo Novi Bečej sekcija iz Kumana; Olgica Odžić,  Klub borilačkih sportova Jedinstvo Novi Bečej sekcija iz Kumana; Bojana Radivojević, Šah klub Jedinstvo Novi Bečej; Tara Šijan, Šah klub Jedinstvo Novi Bečej.

Najbolji sportski klub u prethodnoj godini je rukometni klub “Jedinstvo” kome je i dato priznanje ovom prilikom, dok su za najbolje mlade sportiste proglašeni Jovana Dragić iz karate kluba “Sen Pai” iz Novog Bečeja i Ivan Ćopić iz košarkaškog kluba “Jedinstvo”.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta dodeljeno je Aleksandru Aci Radakoviću. Počeo je kao fudbaler, potom košarkaš, da bi punu afirmaciju stekao kao rukometaš, a u svim klubovima gde je igrao bio je kapiten ekipe. Takođe, za najboljeg sportistu Novog Bečeja proglašen je 1968. godine. U svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri bio je uspešan sekretar fudbalskog kluba, kao i profesionalni novinar u novobečejskim „Našim novinama“, a danas je redovni pratilac sportskih zbivanja.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je zahvaljujući dr Ljubomiru Pavloviću, novobečejskom lekaru, naše mesto krajem XIX veka dobilo prve arteske bunare?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković