Na zatvaranju festivala Hearts in Harmony i naša sugrađanka

Na završnom koncertu ovogodišnjeg festivala Hearts in Harmony u Novom Sadu, nastupila je mlada novobečejka, Mina Filipović, koja je nastupila u okviru hora ISON.

U četvrtak, 7. decembra, na stepenicama novosadskog SPENS-a, održan je završni koncert ovogodišnjeg festivala Hearts in Harmony čiji su organizatori udružеnjе građana ''Vеra Ljubav Nada'' uz podršku Školе za osnovno i srеdnjе obrazovanjе ''Milan Pеtrović'' i Grada Novog Sada.

Na ovogodišnjem završnom koncertu nastupili su inkluzivni horovi Malih Pčela iz Kragujevca, hor hor “Zvuci Jabuke” iz Jabuke, hor OŠ “Vuk Karadžić”, Oktet Prosvetnih Radnika Novog Sada, gitaristi “M Kutka” i prvi mešoviti inkluzivni hor ISON iz Novog Sada kao i mnogi drugi. Kao poseban kuriozitet izdvaja se i to što je u programu učestvovala i naša mlada sugrađanka iz Novog Bečeja, Mina Filipović, koja je nastupila u okviru hora ISON.

Ovim koncertom završen je sedmi međunarodni festival Hearts in Harmony koji je počeo 5. oktobra ove godine. U pitanju je inicijativa evropske horske asocijacije Europa Cantat kojom se teži uključivanju marginalizovanih grupa, naročito, osoba sa invaliditetom u društvo.

Sadržaj

Da li ste znali...

da se kostur glave mamuta sa kljovama, koji je pronađen u Tisi kod Novog Bečeja 1947. godine, nalazi  u Prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković