U toku jesenja sadnja cvetnjaka

Kraj oktobra i početak novembra predstavlja pravo vreme za jesenju sadnju cveća kojom se JP „Komunalac“ priprema za proleće.

U toku su radovi na sadnji cvetnjaka u Novom Bečeju, a kao i svake godine sadi se noć i dan, koji će ukrašavati našu opštinu tokom maja i juna, kada će ga zameniti letnje cveće. Prema rečima Sofije Blažin, pejzažnog arhitekte u JP „Komunalac“, sadnja cvetnjaka za ovu godinu će uskoro biti završena: „Uradili smo prvo ulaz u Novi Bečej, posadili smo cveće na kružnom toku. Zasadili smo i cvetnjake kod spomenika u parku, odnosno kod hotela „Tiski cvet“, dok ćemo ubrzo završiti i ovaj cvetnjak kod „Idee“. Sadimo dan i noć, koji prezamljava. U pitanju je biljka koja se sadi u dve kalendarske godine, ali je zapravo jednogodišnja. Od kraja avgusta  do kraja septembra ga rasađujemo, a u ovo vreme ga presađujemo na stalno mesto. Takođe, završili smo na keju okrugle i kockaste žardinjere, tako da ovim cvetnjakom završavamo ovogodišnju sadnju, kao pripremu za proleće. Ostaje nam da posadimo nešto cveća u Bočaru i u Novom Miloševu, dok smo u Kumanu završili najveći deo sadnje, planiramo da zasadimo još jedan mali cvetnjak. Znači, skoro cela opština će biti pokrivena do prvih zimskih dana sa snegom.“

Tokom zimskih dana radnici JP „Komunalac“ koji se brinu o cvetnom uređenju opštine, imaće pauzu, ali se radovi nastavljaju već na proleće, kaže Sofija Blažin: „U toku zime gledamo samo da uklonimo lišće sa cvetnih površina, a u proleće sledi okopavanje i proizvodnja cveća za letnju sezonu. Dakle, ovo cveće bi trebalo od polovine maja do prve polovine juna da bude na zelenim površinama. U proleće kada se sve razbudi i budu nam lepi cvetnjaci, to nam daje vedrinu i svežinu.“

Sadržaj

Da li ste znali...

Novo Miloševo formirano je iz dva veoma stara naselja, Beodre i Dragutinova. Svoje sadašnje ime dobilo je 1946. godine, po proslavljenom borcu i organizatoru ustanka u ovom selu — Milošu Popovom — Klimi.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković