Završen takmičarski deo festivala komedije

U četvrtak i petak, 26. i 27. oktobra održana su poslednja dva takmičarska dana na ovogodišnjem festivalu komedije “Jovan Knežević Caca” koji se održava u Novom Bečeju.

Na velikoj sceni se u četvrtak predstavilo amatersko pozorište “Aleksandar Joković” iz Ljubovije predstavom “Svastike” prema tekstu Save Škobića. U ovoj šarmantnoj komediji karaktera predstavljena je, na duhovit način, borba za prevlast u kući između ženskog dela porodice koji čine majka i tri ćerke i muškog koji sačinjavaju otac porodice i muž najstarije kćeri. Njih petoro iz situacije u situaciju pokušavaju da nametnu dominaciju ostalima ne bi li ostvarili svoje želje i prohteve ne birajući, pri tom, sredstva, što dovodi do niza paradoksalnih i komičnih scena. Za glumca večeri, prema mišljenju publike, proglašen je Aleksandar Renovčević za ulogu “srećno udatog zeta”, a publika je ocenila predstavu prosečnom ocenom 4.20.

U petak je publika imala priliku da gleda “Večeru budala”, veoma popularan tekst Frensisa Vebera koji je na sceni interpretiralo KUD “Branko Radičević” iz Stare Pazove. Više puta igran pred novobečejskom publikom, ovaj farsični tekst iznet je precizno, uz poštovanje prema originalnom materijalu. Iako je predstava trajala gotovo dva sata, tempo je bio postojan i publika ju je nagradila ocenom 4.38. Glumac večeri bio je Janko Šerkezi koji je tumačio lik Fransoa Pinjola, nesrećnika pozvanog na večeru samo da bi bio ismevan, a koji se uskoro pokaže ključnim za spas jednog braka i jednog prijateljstva.

Pored velike scene, u četvrtak je održana i poslednja takmičarska predstava u selekciji predstava za decu. Pozorište iz Smederevske Palanke izvelo je najmlađim Novobečejcima Ršumovićev tekst “Uspavane lepotice”. Uz prelepu scenografiju i sjajne efekte i muziku, mladi glumci i glumice odigrali su jednu od najlepših bajki uz koje smo svi odrastali.

Program festivala završava se u subotu 28. oktobra predstavom UJEŽ u izvođenju Amaterskog pozorišta Novi Bečej koja će biti izvedena van konkurencije.

Sadržaj

Da li ste znali...

da u Novom Bečeju ima dve pravoslavne i dve katoličke crkve, luteranska, mala crkva ili manastir, crkva Arača, Stankovićeva zadužbina i mala kapela u katoličkom groblju?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković