Veće dalo saglasnost na programe manifestacija

Pred našim većnicima našlo se, ovoga puta, dvanaest tačaka dnevnog reda. Raspravljalo se, najviše, o programima manifestacija iz oblasti kulture kao što su “Dani Teodora Pavlovića”, “Dani Laze Telečkog” i festival komedije “Jovan Knežević Caca”. Pored ovoga, na veću je odlučeno i da će opština nastaviti da pruža podršku učenicima i studentima u istom obimu kao i prethodne godine.

Govoreći o ovome, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej koji je i vodio današnju sednicu, rekao je: “Izdvojio bih donošenje odluke o podršci učenicima i studentima sa teritorije opštine Novi Bečej s obzirom na to da tom odlukom regulišemo davanje iz budžeta za studentske stipendije, za putne karte za učenike. Podsetiću vas da opština subvencioniše autobuske karte u iznosu od 15 do 45 posto, a železničke i 100 posto”.

Maksimović je ovom prilikom dodao i da su sredstva koja su odobrena za podršku kulturnim manifestacijama na istom nivou kao prethodne godine. “Budžet još nije dovoljno moćan da povećavamo iznose za kulturu. Mislim da je ono što smo utvrdili prošle godine više nego dovoljno. Naročito u svetlu investicija koje ima opština, kao i zbog mera štednje, sa druge strane, koje smo uveli” rekao je Maksimović, istakavši da opština ove godine podržava i manifestaciju “Jesen u mom sokaku” koju organizuju Društvo pčelara Novi Bečej i  udruženje vinogradara i voćara “Boemi” iz Novog Bečeja, te je iz tog razloga donet zaključak na Veću kojim se ovo dešavanje oslobađa od obaveze plaćanja zakupa javne površine.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je u SRC „Jedinstvo“održano finale Kupa Jugoslavije za košarkašice 14.februara 1988. godine?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković