Boćanje od sada i u Novom Bečeju

Boćanje je veoma stara sportska igra koja se već vekovima igra, najčešće, u mediteranskim zemljama, a sve što je potrebno jesu kugle, to jest boće, i teren na otvorenom. Zahvaljujući činjenici da je opština Novi Bečej jedan od domaćina 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine, a pre toga Prvenstva Vojvodine u radničkom sportu, radovi na izgradnji dva terena za boćanje su pri kraju, a nalaze se u sklopu ograđene marine na Tisi.

„Domaćini smo u deset sportskih disciplina, od čega je jedna i boćanje. Ovo je bila fantastična prilika da dobijemo novi sportski teren. Opština je izgradila dva terena, što je prilika i za radnike, ali i za građane cele opštine. Boćanje je interesantan sport koji kod nas nije živeo do sada. Međutim, u radničkim krugovima je prihvaćen zaista dobro. Nadam se da će i naši Novobečejci, sada kada imaju ovako lepe terene, iskoristiti priliku da dođu, da nauče jedan nov sport, koji uopšte nije komplikovan. Interesantan je i za žene i za muškarce, a iako ga najčešće igraju muškarci, zanimljivo je videti na terenima i žene i decu. Na kraju, vreme će pokazati ko će i koliko biti zainteresovan za ovaj sport“, rekla je Vukosava Velisavljev, saradnica u Veću sindikata opštine Novi Bečej i predsednica regionalnog društva za radnički sport Regiona Severni i Srednji Banat.

Prvenstvo Vojvodine u radničkom sportu održaće se 23., 24. i 30. septembra, odnosno 7. i 8. oktobra u domaćinskim opštinama, Novom Bečeju i Bečeju. Pored takmičenja u boćanju, Novi Bečej je domaćin, između ostalog, i takmičenja u bič voleju, a izgradnja terena za ovu sportsku disciplinu koji će se nalaziti na stadionu, takođe, je pri kraju, potvrdila je Vukosava Velisavljev: „Prvog dana takmičenja, u subotu,  23. septembra, imaćemo šest sportskih disciplina. Domaćini smo takmičenja u srednjem fudbalu, rukometu, košarci, basketu, boćanju i bič voleju. Dakle, to su dicipline za ceo vikend. Sledećeg vikenda će se održati takmičenje u malom fudbalu čiju organizaciju delimo sa Bečejem, dok će 7. i 8. oktobra biti održana takmičenja iz još četiri sportske discipline: košarke, kuglanja, sportskog ribolova i pikada. Sportovi su na ovaj način podeljeni i zbog vremena, jer se Prvenstvo Vojvodine uvek održava u jesen, obuhvatajući i septembar i oktobar, odnosno dane koji često nisu pogodni za takmičenja. Međutim, uz dogovor i korektne odnose sve može da se organizuje. U sobotu ćemo biti domaćini oko 300 takmičara iz cele Vojvodine, tako da je ovo prilika i za naše građane da izađu, da nas podrže, da vide da radnici pored onoga što rade, imaju i rekreativni odmor. Na kraju, ovo je prilika i da ih pozovemo da se za ove dve godine pripreme za neke sportske discipline, pa da 2019. godine, kada zaista budemo domaćini radničke olimpijade, imamo više ekipa koje će se takmičiti.“

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prva samousluga u Novom Bečeju otvorena 1958. godine. Ona se nalazila u ulici  M.Tita br. 17 i bila je druga samousluga u Vojvodini?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković