Opština darivala prvake

Početak septembra je vreme kada mnogi mališani započinju svoje prve dane u školskim klupama. Kao i svake godine, i ovog septembra opština Novi Bečej spremila je adekvatne poklone za đake prvake naših osnovnih škola. Tim povodom je, u sredu 6. septembra, zamenik predsednika opštine, Branko Svilengaćin, obišao odeljenja prvaka u osnovnoj školi “Miloje Čiplić” u Novom Bečeju i uručio najmlađim osnovcima poklone u vidu kompleta školskog pribora.

Govoreći o današnjoj dodeli poklona đacima prvacima, Svilengaćin je rekao: “Povod je lep i jasan, to je početak školske godine, početak obrazovanja za đake prvake. Hteli smo da im poželimo srećan put u tokove obrazovanja i na jedan simboličan način, uz poklone, da im poželimo sreću. Malo i roditeljima da pomognemo, tim školskim priborom da olakšamo početak školovanja dece”. Branko Svilengaćin je još dodao i da su svi prvaci obuhvaćeni i da će danas poklone dobiti, ukupno, 244 dece u svim naseljenim mestima naše opštine.

U dodeli kompleta školskog pribora učestvovao je i Tibor Balo, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje. On je istakao da je ove godine situacija nešto bolja nego prethodne u smislu broja dece upisane u prvi razred, te da je taj broj sada za nekih tridesetak dece veći nego prethodnog septembra. Ipak, on je istakao i da je ovo i dalje mali broj. Primera radi, osnovna škola “Miloje Čiplić”, ove godine upisala je 68 prvaka, od toga 46 u odeljenjima na srpskom jeziku i 12 na mađarskom jeziku.

Sadržaj

Da li ste znali...

Kumane se nalazi na nadmorskoj visini od 78-81 m

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković