Sitno brojanje do Gospojine 2017.

Dugo najavljivana Gospojina 2017. počinje za nešto manje od nedelju dana.

Prvi gosti i prve aktivnosti očekuju se već u četvrtak 24. avgusta i trajaće do nedelje 27. avgusta. Upravo ovim povodom je u četvrtak, 17. avgusta održana završna konferencija za medije u muzeju Glavaševa kuća u Novom Bečeju.

Govoreći o poslednjim pripremama pred manifestaciju, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je: “Što se tiče zakonske regulative, mi smo to na vreme odradili, sproveli sve postupke koje je trebalo u skladu sa zakonom, a što se finansijskog izveštaja tiče, mi imamo praksu da sazovemo konferenciju za štampu i da je prezentujemo. To smo uveli prošle godine, a konačan finansijski izveštaj uvek stoji na sajtu lokalne samouprave i to u kratkom roku bude, već deset ili petnaest dana po završetku manifestacije. Mislim da se iznos neće nešto drastično menjati ni dole ni gore u odnosu na prošlu godinu. Podsetiću vas da u odnosu prethodne godine gde su Gospojinski dani bili i 36 miliona 2015. godine, mi smo drastično srezali troškove prošle godine kada su bili negde oko 19 miliona”. Predsednik Maksimović je naglasio i to da se ovde govori o rashodnoj strani, a da planira da se ove godine povećaju prihodi od Gospojine. On je dodao i da vlada veliko interesovanje za koncerte koji su ove godine planirani, za nove sadržaje poput Boat Show i Ulice zanatskog piva, ali i da je ono što izdvaja Gospojinu u odnosu na sve ostale manifestacije i to što je ovo jedna bezbedna manifestacija namenjena celoj porodici.

Novica Blažin, predsednik organizacionog odbora Gospojine, skrenuo je pažnju da Gospojina 2017 ima i humanitarni karakter, te da su i ove godine uključeni i volonteri udruženja “Čepom do osmeha”. “To je minimalni gest koji mi, kao organizatori, možemo da učinimo da pomognemo onima kojima je ta pomoć potrebna. Volonteri “Čepom do osmeha” će zajedno sa nama i našim JP Komunalac koje je svakako zaduženo za čistoću grada, skupljati i selektovati otpad, plastični i limenke jer je to ono od čega oni najviše mogu da prihoduju. Čepovi su ono na čemu je akcenat” rekao je Blažin dodavši i da saradnja opštine Novi Bečej i udruženje Čepom do osmeha traje još od početka ove godine. “Prema njihovom rasporedu i listi prioriteta, ove godine se poklopilo da, prema njihovim rečima, u septembru, naša sugrađanka dobije pomagalo jer boluje od cerebralne paralize. Slučajno se desilo da je Novi Bečej u pitanju. Mi ćemo ovo raditi i sledeće godine” zaključio je Novica Blažin.

Blažin se osvrnuo i na ovogodišnji novitet u gospojinskoj ponudi, Ulicu zanatskog piva. On je objasnio da će se u Novom Bečeju predstaviti osam pivara i četiri proizvođača hrane koja se slaže uz pivo. Da se podsetimo, ulica zanatskog piva održače se u Gimnazijskoj ulici, u centru Novog Bečeja, a otvaranje je u četvrtak u 20 časova.

Jedan od izvođača na Gospojini 2017. biće i Novica Zdravković, brat čuvenog Tome Zdravkovića. On će održati koncert u znak sećanja na svog brata i tom prilikom pevaće Tomine pesme. Osvrćući se na repertoar, on je rekao: “Pevaćemo, uglavnom, ono što publika očekuje. Ja sam za ovu priliku pozvao u pomoć svog sina, Dušana. On je blizak svom stricu, više nego ja. Imaćete zadovoljstvo da ga čujete, a i on će imati zadovoljstvo da se predstavi ovako velikom broju publike u Novom Bečeju. Moj brat je tu počinjao karijeru, a, evo, događa se sad da i moj sin ovde počinje karijeru. Potrudićemo se da napravimo što bolji štimung, da publika proprati ono što pevam ja i što je pevao Toma i da zadovoljstvo bude obostrano “. Naš portal je više puta pisao o programu ovogodišnje Gospojine, a u nastavku teksta se nalazi još jedan detaljan program ovogodišnje manifestacije.

Sadržaj

Da li ste znali...

Nova zgrada Osnovne škole ''Milan Stančić-Uča'' u Kumanu svečano je otvorena 27. novembra 1965. godine

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković