Skupština o suši, smanjenju broja zaposlenih i direktorima

U ponedeljak, 31. jula, održana je trinaesta sednica skupštine opštine Novi Bečej.

Pred 27 odbornika (od 31 koliko čini pun saziv skupštine) našla se dvadeset i jedna tačka dnevnog reda. Raspravljalo se o veoma šarolikim temama: od izveštaja o prihodima i rashodima opštinskog budžeta za prvih šest meseci tekuće godine, preko odluke o postavljanju biste heroju Aleksandru Beriću, pa, sve do poveravanja poslova javnog parkirališta za vreme trajanja ovogodišnjih Velikogospojinskih dana. Zasedanje koje je počelo u 8 sati trajalo je gotovo šest časova završivši se nešto pre 14 sati.

Polemika vlasti i opozicije počela je još pre usvajanja dnevnog reda kada je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, pročitao kratak izveštaj o uticaju suše na poljoprivredne prinose. Ovo nije zadovoljilo opoziciju koja je oštro zamerila što se o ovome ne govori u okviru dnevnog reda. Usled ove rasprave, usvajanje dnevnog reda kasnilo je čitav sat po početku zasedanja.

Odbornici LSV predvođeni bivšim predsednikom opštine, Sašom Šućurovićem, podneli su predlog za dopunu dnevnog reda kojom se kao 21. tačka uvrštava rasprava o suši, merama otklanjanja štetnih posledica i proglašavanju elementarne nepogode na teritoriji opštine. Vladajuća većina podržala je ovaj predlog i dnevni red je dopunjen, no, ova tačka nije usvojena usled nedostatka kvoruma na samom finišu sednice.

Na ovoj sednici je usvojena i odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru opštine Novi Bečej. Tamara Ivanišević, načelnica opštinske uprave, istakla je da je u pitanju smanjenje broja stalno zaposlenih sa 240 na 200 u skladu sa uredbom Vlade Srbije, te da je ovo veoma nemila mera, ali da lokalna samouprava nema izbora po ovom pitanju.

Pored ovoga, raspravljalo se i o prihodima i rashodima opštine u prvoj polovini 2017. godine. Izveštaj koji je predložilo opštinsko veće usvojen je glasovima većine. Kako je objasnila Zora Stanisavljev, načelnica odseka za finansije, iz datog izveštaja jasno se vidi da se i prihodi i rashodi kreću u granicama predviđenim trenutno važećim budžetom.

Odbornici su imali priliku da čuju i izveštaj o radu “Vojvodina Spa” Novo Miloševo za prethodnu godinu o čemu ih je izvestio Saša Vojnović, direktor ove ustanove. Izabrani su i članovi upravnog i nadzornog odbora biblioteke u Novom Bečeju, izmenjen je i dopunjen program poslovanja JP “Urbanizam i putevi”, a imenovani su i članovi školskog odbora OŠ “Dositej Obradović” iz Bočara.

Na današnjoj sednici su izabrani i direktori JP “Urbanizam i putevi” (Ivan Bošnjak), Turističke organizacije (Saša Dujin) i Doma zdravlja (dr Ivan Zec).

Sadržaj

Da li ste znali...

3/26. juna 1926. godine postavlјeni na tornju Crkve u Kumanu novi satovi, kuplјeni u Zemunu.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković