Gospojina 2017. predstavljena u Novom Sadu

U četvrtak, 3. avgusta, u medija centru novosadskog SPENS-a održana je konferencija za medije povodom predstojeće manifestacije “Gospojina” koja će se održati u Novom Bečeju od 24. do 27. avgusta.

Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine, ovom prilikom je istakla da na nivou pokrajine godišnje bude preko 1000 najrazličitijih manifestacija, ali da je novobečejska Gospojina, sa pravom, u prvih deset po kvalitetu koji pruža posetiocima. “Brojke pokazuju da je Gospojina izuzetno važna manifestacija, ne samo za opštinu Novi Bečej, nego i za ceo region i veliko mi je zadovljstvo da su ove godine usklađeni termini dve najveće manifestacije u Banatu. Znate da su se svake godine u ovo vreme održavali Dani piva u Zrenjaninu i Gospojina u Novom Bečeju i ovo je dobar pokazatelj kako se usklađuju termini manifestacija što je jedan od najznačajnijih faktora koji utiče na unapređenje ovakvih manifestacija” rekla je Pavlović. Ona je pohvalila i organizatore koji, prema njenim rečima, svake godine organizuju sve kvalitetniji program i na taj način reafirmišu i samu manifestaciju, ali i Novi Bečej kao turističku destinaciju.

Govoreći o novim sadržajima na ovogodišnjoj Gospojini, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, posebno je istakao želju organizatora da se tisko priobalje iskoristi u što većoj meri. S tim u vezi, on je najavio svečano otkrivanje biste Aleksandra Berića, heroja Aprilskog rata, pristizanje rečne flotile u Novi Bečej 24. avgusta, ali i rečni šou nazvan “Boat Show”.

Optimističan u pogledu predstojeće Gospojine je i Miša Aleksić, basista Riblje Čorbe, koji je svrstao Gospojinu u tri najbolje manifestacije na kojima je svirao (uz Beerfest i zaječarsku Gitarijadu). “Ja gledam po tome, s muzičarske strane, gde je dobra scena, dobra bina, dobro ozvučenje, dobra organizacija. Nama strašno mnogo znači, kao bendu, da imamo dobar bekstejdž. Mnogo nam znači i dobra produkcija i dobro ozvučenje da mi pokažemo ono što znamo i koliko vredimo” rekao je Aleksić. Takođe, on je najavio da od sredine ovog meseca, Riblja Čorba kreće na turneju povodom 40 godina postojanja, te je pripremljen i izbor najpopularnijih pesama ovog giganta naše rok scene koće biti izvedene i u Novom Bečeju.

Sead Lipovača Zele, frontmen Divljih Jagoda, najavio je svojevrsan miks pesama ovog benda na subotnjem rok koncertu u okviru Gospojine kojim će se zadovoljiti ukus što šire publike. Kako kaže, proći će se od prvog albuma do najnovijeg i sa svakog će biti ponešto. “Ono što je sigurno, većina pesama koje sviramo i koje ćemo svirati u Novom Bečeju su one pesme koje publika i očekuje da sviramo” rekao je Zele dodavši i da uvek poneko ne bude zadovoljan, ali da Divlje Jagode, kao i Riblja Čorba, postoje 40 godina i nije lako baš svakoga zadovoljiti repertoarom.

Manifestaciju “Gospojina 2017” podržalo je i udruženje “Čepom do osmeha” koje će tokom trajanja ovog događaja u Novom Bečeju organizovati prikupljanje čepova za pomoć deci od kojih je jedno dete upravo iz Novog Bečeja.

PROGRAM MANIFESTACIJE GOSPOJINA 2017

24.08.

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 13:00 otkrivanje biste Aleksandru Beriću (Tiski kej)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

25.08.

- 10:00 - 24:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 12:00 otvaranje V Gospojinskog POLJO-FESTA i I BOAT SHOW-a

- 15:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2017

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2017

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 Koncert “SEĆANJE NA TOMU” - Novica Zdravković

26.08.

- 10:00 V Gospojinski POLJO-FEST i I BOAT SHOW

- 10:00-24:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-14:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija (dvorište Narodne biblioteke)

- 20:00 KONCERT: MOBILMANIA (HU)

- 21:30 KONCERT: DIVLJE JAGODE

- 23:00 KONCERT: RIBLJA ČORBA

27.08.

- 10:00 V Gospojinski POLJO-FEST i I BOAT SHOW

- 10:00-24:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 13:00 XXIV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 14:00-18:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 18:00 Litija (hram Uspenja Presvete Bogorodice)

- 20:00 KONCERT: DŽENAN LONČAREVIĆ

- 22:00 KONCERT: ACA LUKAS

- 00:00 Vatromet

Sadržaj

Da li ste znali...

da se prvi pisani pomen o našem mestu nalazi u jednom dokumentu iz 1091. godine, u kojem se  Novi Bečej spominje pod nazivom Bechey?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković