Ovogodišnji “Poljofest” veći nego ikada

Ove godine održaće se peti, velikogospojinski “Poljofest” u Novom Bečeju.

U vezi sa tim malim jubilejom organizovana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, predsednik privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, predsednik zadružnog saveza Vojvodine, Radislav Jovanov, kao i Matija Kovač, predsednik organizacionog odbora Poljofesta i Branko Svilengaćin, zamenik predsednika organizacionog odbora Velikogospojinskih dana.

Govoreći o podršci koju sekretarijat pruža Poljofestu, ali i Velikogospojinskim danima u celini, Vuk Radojević je istakao da je ove godine opredeljeno znanto više finansijskih sredstava nego prethodne. “Kada govorimo o Gospojinskim danima, konkretno o Gospojinskom Poljofestu koji je predmet podrške Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, mora se napomenuti značaj ove manifestacije koja prevazilazi okvire lokalne samouprave. Svakako da je u prethodnih pet godina Poljo-fest postao regionalnog karaktera i značaja, moram da napomenem da će iz tog razloga Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu opredeliti skoro dvostruko više finansijskih sredstava u odnosu na prošlu 2016. godinu, kako bismo podržali i pomogli da se ova manifestacija održi na jednom visokom nivou” rekao je Radojević koji je dodao i da je izuzetno bitno napomenuti da tokom trajanja Velikogospojinskih dana, Novi Bečej poseti i do 200.000 ljudi.

Matija Kovač koji ove godine predsedava organizacionim odborom Poljofesta rekao je kako je ovo najznačajnija poljoprivredna manifestacija tokom letnjih meseci i da pruža odličnu priliku za razmenu znanja i iskustava, ali i da je odlična prilika da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa najnovijim mašinama i tehnologijom: “Trudimo se da svake godine osmislimo nove sadržaje koji će ih zadržati u okviru Poljofesta. Sigurni smo da peti Poljo-fest, po broju prijavljenih izlagača, prevazilazi sve sadašnje. Koristim priliku da pozovem i one koji se možda dvoume, da nam se jave i prikažu svoje usluge, robe, bez obzira da li je ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo ili stočarstvo i da zajedno radimo na promociji poljoprivrede i razvijanju znanja”. Kovač je naglasio i da je pet godina postojanja svojevrsan mali jubilej i samo prvi u nizu.

Predsednik zadružnog saveza, Radislav Jovanov, predložio je da se u okviru prve panel diskusije na ovogodišnjem Poljofestu razgovara o setvi pšenice sa deklarisanim semenom što je ocenio kao veoma značajno za budućnost pšenice. Imre Bata, direktor “Agro Teh”, firme koja je zlatni sponzor ovogodišnje manifestacije rekao je da je Poljofest značajan i stoga što je poljoprivreda jedna od glavnih delatnosti u opštino Novi Bečej.

Branko Svilengaćin iskoristio je priliku da najavi posebnu konferenciju za medije koja će se održati 3. avgusta u novosadskom SPENS-u, a govoreći o tome šta nam donose Velikogspojinski dani 2017. rekao je: “Ove godine je novina dolazak Rečne flotile Vojske Srbije, koja će tokom trajanja manifestacije imati otvorene dane za sve posetioce. Imamo u sklopu Poljo-festa i „Boat show“, novu podmanifestaciju gde želimo da predstavimo novine iz nautizma i svakako i novine u ribolovačkoj opremi i Ulice zanatskog piva gde ćemo predstaviti proizvođače”.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prvu fudbalsku loptu u Novi Bečej doneo, Vladislav-Lacika Kostović  iz Londona, osamdesetih godina XIX veka?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković