Brzo i efikasno zasedanje Veća

U četvrtak, 13. jula, veće opštine Novi Bečej zasedalo je pod 41. put od formiranja lokalne vlasti prošle godine. Dnevni red koji je brojao nekih sedam tačaka bazirao se najvećim delom na planovima i programima ustanova kulture za narednu godinu, odnosno, planovima aktivnosti udruženja i organizacija koje brinu o muzejima na teritoriji naše opštine. Tako su svoje planove za nredni period predstavili direktor Doma kulture, direktorica Narodne biblioteke Novi Bečej, ali i v.d. direktora Turističke organizacije, Saša Dujin, budući da je briga o muzeju “Glavaševa kuća” povereno upravo ovoj opštinskoj instituciji.

Više o povodu današnjeg zasedanja rekla nam je Marica Bešlin, sekretarka skupštinske službe: “Članom 75. zakona o kulturi propisano je da nadležni organ donosi odluku o tome koji će se kulturni programi finansirati u sledećoj godini. Sve ustanove kulture dužne su da, u julu, podnesu svoje programe, a nadležni organ tada odredi koji će programi finansirati” rekla je Bešlin, dodavši i da se sada pravi programski budžet, te je nužno da se zna svaka stavka i zakonski osnov postojanja iste u budžetu. “Da bi odsek za budžet mogao da to ugradi u budžet i da planira koliki će biti budžetski izdatak, mora da dobije rešenje Veća” naglasila je Marica Bešlin.

Pored ovih tačaka dnevnog reda, Veće je danas dalo i saglasnost na plan i program seoske slave u Bočaru koju će, prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, lokalna samouprava podržati sa nekih 350 hiljada dinara.

Cela sednica trajala je nešto više od pola sata, a prisustvovalo je sedam većnika.

Sadržaj

Da li ste znali...

Nastanak Bočara datira iz XIII veka. Prema nekim izvorima, osnivač i prvi vlasnik bio je Bočard, koji ga je dobio kao vojnik Čanadske županije, o čemu postoje i pisani tragovi iz 1211. godine

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković