Počeo košaraški kamp Basket friends u Novom Bečeju

U ponedeljak, 26. juna, u Novom Bečeju je i zvanično otvoren prvi košarkaški kamp za mlade - Basket friends.

Predviđeno je da kamp ima dve smene od po nekih devet dana. U prvoj smeni su osnovci iz naše opštine i bližeg okruženja. Mladi košarkaši i košarkašice biće podeljeni u više grupa, imaće raznovrsne treninge sa profesionalnim trenerima, a i međusobno će se takmičiti u ovom popularnom sportu. U drugoj smeni u Novom Bečeju biće devojčice i dečaci iz Irana, Rumunije, sa Kipra, Mađarske i drugih zemalja. I njima je osmišljen detaljan i bogat program kao i učesnicima prve smene. Ono što je, svakako, interesantno je i to da je namera organizatora da što veći broj treninga i aktivnosti bude na otvorenom, odnosno, na košarkaškom terenu pored Tise, a da se samo u slučaju lošeg vremena prelazi u prostor sportske hale. Ipak, zbog većeg broja učesnika, druga grupa će, najverovatnije, deo svojih aktivnosti, ipak, raditi u sportsko-rekreativnom centru Jedinstvo.

Zlatko Jovanović, poznati košarkaš potekao iz Novog Bečeja i organizator ovog kampa, rekao je da je za njega ovo veliko postignuće što je uspeo u svojoj nameri da pruži mladim ljudima priliku da treniraju, da se takmiče, ali i da se druže. “Ovaj kamp sam osmislio i organizovao jer sam osetio neku dužnost da se odužim košarci koja je meni mnogo dala. Zato sam to osmislio da se ovde napravi, da ova deca iz naše opštine imaju šansu da treniraju, nešto nauče i naprave neke nove karijere i postignu neke nove visine u košarci” rekao je Jovanović otkrivši nam i da se planira da mlade učesnke kampa pozdrave i neki od naših poznatih košarkaša i na taj način ih dodatno motivišu da se bave ovim sportom.

Tags:

Sadržaj

Da li ste znali...

da od četiri, prva pevača, iz redova Srba u beogradskoj operi, tri su iz Novog Bečeja i Vranjeva: Teodora Boberića - Arsenović, Vojislav Turinski i Aleksandar Nešić - Tucaković.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković