Nova dimenzija sporta u Novom Bečeju

U subotu, 17. juna, otvoren je vikend sporta u Novom Bečeju.

Program je započet ceremonijom u amfiteatru na Tiskom keju gde su prisutne gledaoce i takmičare pozdravili Branislav Dobrodolski, generalni sekretar odbojkaškog saveza Vojvodine, i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. Na otvaranju su se predstavile i učenice OŠ “Dositej Obradović” svojom  tačkom koja na najlepši način pokazuje čari ritmičke gimnastike. Takođe, ovom prilikom, i mlade odbojkašice “Jedinstva” koje sada završavaju osnovnu školu iskoristile su svečani momenat da se oproste od svog trenera uručivši mu prigodan poklon.

U sklopu ceremonije svečanog otvaranja sportskog vikenda, u galeriji “Selo” Doma kulture postavljena je izložba o istorijatu kung fu vu šua i kineskoj kulturi koju su posetioci već po samom otvaranju rado posetili.

Posle svečanog otvaranja, počela su sportska takmičenja širom centra Novog Bečeja. Igra se odbojka, košarka, na stadionu fudbal, karate i tekvondo, a najmlađi šahisti se takmiče na terasi Doma Kulture. Ni predškolci nisu zaboravljeni te je za njih osmišljen program u samom srcu gradskog parka gde su aktivnosti prikladne njihovom uzrastu i predstavljaju neku vrstu pripreme za buduće bavljenje sportom.

 Branislav Dobrodolski iskoristio je priliku da ukaže na značaj ove novobečejske manifestacije: “U Novom Bečeju je neka nova dimenzija koja se meni izuzetno svidela. Mi u Savezu smo je prepoznali kao nešto što je izvanredan način promovisanja sporta i prilika deci da odaberu sport i da se bave sportom”. On je dodao da baš zato što nisu sva deca predisponirana za svaki sport ovo pruža odličnu priliku da na jednom mestu vide raznovrsne sportove i odaberu najprikladniji spram svojih interesovanja i sposobnosti.

U sklopu sportskog vikenda održava se i turnir u Street Voley odnosno uličnoj odbojci što je projekat Odbojkaškog saveza Vojvodine koji se karavanski kreće kroz celu pokrajinu, a odlično se uklopio i u program našeg sportskog vikenda.

Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, istakao je da je ovo već peta ovakva manifestacija u Novom Bečeju. “Peti put organizujemo ovu manifestaciju pod sloganom DOĐI I IZABERI SPORT. Učestvuje mnogo ekipa kako kolektivnih, tako i individualnih sportova. Trudimo se da manifestacija pređe u trajni karakter u opštini Novi Bečej jer je ovako nešto potrebno našoj lokalnoj zajednici” rekao je Vučetić.

I Saša Maksimović, predsednik opštine, zadovoljan je ovogodišnjom sportskom manifestacijom: “Sada već tradicionalni vikend sporta u Novom Bečeju, mislim da će biti na vrhunskom nivou. Organizacija je dobra, mnogo dece. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti. Mada je najavljivano mnogo drugačije vreme izgleda da ćemo imati sreće i ostaje nam samo da uživamo u sportu”.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prva štedionica u Novom Bečeju osnovana 1869. godine pod imenom Tursko-bečejska  štedionica, a njen prvi direktor bio je ing. Kepeši Ištvan?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković