Još jedna generacija maturanata otisnula se u svet

U četvrtak, 15. juna, u amfiteatru na Tiskom keju, maturanti novobečejske srednje škole oprostili su se sa svojim srednjoškolskim danima i krenuli u svet odraslih.

Mladi gimnazijalci, ekonomci, mašinski tehničari i dizajneri prodefilovali su od Srednje škole do amfiteatra u svečanim haljinama i odelima, prikazujući ono najbolje što Novi Bečej ima da ponudi. Kao i prethodne godine, na amfiteatru je organizovan prigodan program. Svi parovi su prozvani onako kako su pristizali na podijum, a potom je intonirana čuvena akademska himna “Gaudeamus igitur”.

Direktor Srednje škole, Anita Bojić Perkin, pozdravila je sve maturante i poželela im mnogo sreće u daljem radu i školovanju, a po završetku pozdravnog govora dodeljenja su priznanja i nagrade najboljim učenicima. Takođe, proglašen je iđak generacije, a to je ovoga puta bila Radmila Vukelja.

“U našoj srednjoj školi ima izuzetno uspešnih učenika i na republičkim i na međunarodnim takmičenjima. Ove godine su se posebni istakli iz matematike, srpskog jezika i književnosti i fizičkog vaspitanja, a proglasili smo i đaka generacije” rekla je Anita Bojić Perkin dodavši još: “Napomenula sam i da će neka vrata biti otvorena, neka će se teže otvarati, a neka se možda i nikad neće otvoriti, ali da se nikada ne obeshrabre, da budu uporni, da se uvek trude i da uspeh će kad tad doći"

Ovo je, inače, tek druga godina da se na ovakav način obeležava završetak srednjoškolskog obrazovanja naših đaka. Profesor Bojan Aleksov, jedan od organizatora ispraćaja, bio je vidno zadovoljan celom ceremonijom: “Meni je srce puno što se  na ovaj način obeležava ispraćaj naših maturanata. Prošle godine u ovo vreme rekao sam da ćemo se potruditi kao škola da se organizujemo bolje, da neke svoje propuste i nedostatke ispravimo. Ispostavilo se i da je vreme išlo na našu ruku i da je organizacija ispoštovana. Ispoštovali su nas i roditelji i deca i jako mi je drago da na ovaj način obeležavamo ovaj ispraćaj maturanata”

Po završetku ceremonijalnog dela, maturanti i profesori uputili su se u hotel gde je proslava mature uz muziku i ples nastavljena do noćnih časova.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je jedan od glavnih aktera, pri osnivanju opere u Novom Sadu, bude naš sugrađanin Bogdan Čiplić, u to vreme upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković