Bezbednost na internetu - bezbednost u životu

U organizaciji Tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja OŠ Miloje Čiplić, 2. juna posetili su predstavnici Fondacije „Tijana Jurić“ i održali dva predavanja na temu „ Bezbednost na internetu – bezbednost u životu“.

Prvo predavanje je bilo organizovano za učenike sedmog i šestog razreda, a drugo za članove Saveta roditelja.Zajednički cilj oba predavanje bio je da se ukaže na činjenicu da je bezbednost dece odgovornost svih nas.

Učenici su saznali kako da naprave bezbednu lozinku, šifru, da za prijatelje prihvataju samo poznate osobe, kao i da na fejsbuku i instagramu ne postavljaju izazovne fotografije. Takođe, učenici su upoznati i da postoje lažni profili na društvenim mrežama i lažna predstavljanja, ali i kako da ih prepoznaju. Posebno mesto posvećeno je i predavanju o opasnostima od zlostavljanja na internetu.

Učenicima i roditeljima su na istinitim primerima prezentovane opasnosti koje se dešavaju putem interneta, uz poseban naglasak da se te opasnosti ne dešavaju negde daleko u svetu i nekome drugom, nego, upravo, ovde, kod nas, pored nas, našoj deci. Predavači su putem edukativnih video spotova pokazali i kako mladi mogu postati žrtve pedofila.

Kako kaže Aleksandra Petraškov Blažin, učiteljica u ovoj školi, ona je došla na ideju da se učenicima organizuje ovakvo predavanje, a veliku pomoć i razumevanje dobila je od Zore Rakić, direktora škole, koja je prepoznala značaj ovoga i pomogla u realizaciji.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je novobečejac Vojislav Turinski je organizovao prvo dečje pozorište u Beogradu.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković