U petak književno veče Ildiko Lovaš

Narodna biblioteka Novi Bečej nastavlja sa dobrom praksom i već za petak, 19. maj, najavljeno je književno veče eminentne književnice Ildiko Lovaš posvećeno njenoj najnovijoj knjizi - Rózsaketrec. Književno veče održaće se u galeriji Narodne biblioteke, a počeće u 19 časova.

Što se biografskih podataka tiče, Lovaš Ildiko rođena je 1967. godine u Subotici.  Diplomirala je 1991. godine na Katedri za mađarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Bila je novinarka Televizije Novi Sad i Mađar Soa i urednica više emisija o kulturi i javnom životu, a između 1998. i 2008. bila je glavna urednica časopisa Izenet (Üzenet). Objavljena autorska dela: Kalamáris (1994), Másik történet (1995), Meztelenül a történetben (2000), Via del Corso (2001), Kijárat az Adriára, (2005, 2006), Španska nevesta (2007, 2008), a njen roman Kamenčić (2010) nagrađen je nagradom RID 2011. godine, odnosno objavljen je na sprskom jeziku 2012. godine. Autor je budimpeštanske izdavačke kuće sa sedištem u Bratislavi, “Kalligram”, a njen beogradski izdavač je “Fabrika knjiga”. Za svoj dosadašnji rad dobila je nagrade Sirmai, Bodrogvari, Siveri i Bezeređ.

Tags:

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Prvi otvoreni međunarodni šahovski turnir u našem mestu održan 1983. godine u holu sadašnje zgrade Doma kulture?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković