Obeležen dan Srednje škole u Novom Bečeju

U Domu kulture u Novom Bečeju, u četvrtak, 27. aprila, svečanom priredbom obeležen je dan Srednje škole.

Obeležen dan Srednje škole u Novom Bečeju

Anita Bojić Perkin, direktor Srednje škole, ovom prilikom je rekla: "Proslava dana škole već par decenija nije organizovana, tako da smo veoma ponosni da se ove godine održava i da slavimo pedeset i peti rođendan Srednje škole. Smatramo da je to izuzetno bitno za našu školu i pokazujemo da je, zaista, privilegija biti deo kolektiva i biti sa učenicima". Ona je dodala i da su u stvaranju programa za Dan škole učestvovali i profesori i učenici i da je tako stvoreno mnoštvo sadržaja uklopljenih u jednu predstavu koja je, prema njenim rečima, izuzetno uspešno izvedena.

U okviru proslave dana škole, svečano je otvorena i izložba fotografija "Moje nasleđe, moj identitet" u prostoru Tiske akademije akvarela. Ova izložba je rezultat foto konkursa pod istim nazivom koji je bio otvoren za novobečejske srednjoškolce u prethodnom periodu. Jelena Pauljev, profesor likovne kulture, bila je idejni tvorac i koordinator ovog konkursa. Ona je istakla da se ideja za ovako nečim javila kao posledica činjenice da, izuzev učenika dizajnerskog smera, učenici koji pohađaju druge smerove gotovo da i nisu imali prilike da se umetnički izraze na ovakav način. "Odziv je bio velik. 130 učenika je u pitanju koji su bili podeljeni u četrdeset grupa, dakle, nije bilo individualno takmičenje, nego su se najvećim delom takmičili grupno. Na kraju je pristiglo negde oko 200 ili 250 fotografija, međutim, izložba se sastoji od 120 najboljih radova, ali su sve grupe pokrivene"  rekla je profesorica Pauljev. Ona je dodala i da će izložba biti otvorena do 15. maja, ali da će se potruditi da se taj rok produži, barem, do noći muzeja kako bi i tad zainteresovani mogli da je pogledaju u sklopu te manifestacije. Što se same teme tiče, ona je objasnila da je nasleđe nešto što je bitno svima i što pruža širinu da se obrade najraznovrsnije teme, a da, uz to pruža priliku mladima da rade timski, da se edukuju, ali da se tokom rada i zabave. "Nadam se da će u budućnosti stvar da zaživi. Ne mora nasleđe biti tema, ne mora biti ni foto konkurs, ali nekako da se osmisli način da se okuplja što veći broj srednjoškolske dece" rekla je Pauljev, naglasivši da pored raznolikih sardžaja za predškolce i osnovce, postoji izvestan nedostatak ovakvih aktivnosti namenjenih učenicima srednjoškolskog uzrasta.

Interesantno je da su uslovi konkursa propisivali da fotografije moraju biti snimljene mobilnim telefonom i da se ne sme koristiti softver za obradu slika što je svim fotografijama dalo jednu posebnu dimenziju prirodnosti i spontanosti.

Sadržaj

Da li ste znali...

1995. godine u proleće, glavnim ulicama Kumana zasađene sadnice lipe i javora, a u samom centru i oko crkve lipe, javor i breze.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković