Pred većnicima spomen obeležja, seoske manifestacije, Gospojina...

U četvrtak, 20. aprila, opštinsko veće u Novom Bečeju zasedalo je trideset i treći put od konstituisanja lokalnih organa vlasti prošle godine. Pred članovima veća opštine Novi Bečej našlo se trinaest tačaka dnevnog reda. Pre svega u pitanju su bila tekuća pitanja neophodna za redovno funkcionisanje lokalne samouprave. Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, posebno je istakao kao značajne tačke dnevnog reda posvećene postavljanju spomen ploče u čast Lasla Šuranjija, našeg zlatnog paraolimpijca, i biste Aleksandra Berića, heroja aprilskog rata 1941. godine. On je posebno ukazao na to da je Aleksandar Berić rođeni Novobečejac koji je postao simbol rečne flotile, te da mu kao zajednica moramo odati priznanje koje zaslužuje.

Pred većnicima spomen obeležja, seoske manifestacije, Gospojina...

Na sednici su se razmatrala i pitanja vezana za organizacione odbore seoskih slava u Novom Miloševu, Kumanu i Bočaru, kao i pitanja vezana za organizaciju ovogodišnjih Velikogospojinskih dana. Osvrćući se na ovogodišnju Gospojinu, Svilengaćin je rekao: "Usvojen je plan manifestacije koji je, makar u planu, značajno bogatiji u odnosu na prethodne godine što će biti jedan novi, pionirski pokušaj da našu manifestaciju učinimo većom i lepšom i da svim posetiocima pružimo neke novine i nešto za pamćenje. To je, pre svega, Boat Show, kako smo ga za sad krstili imenom. Radi se o izložbi plovila i ribolovačke opreme. Želimo da jedan izložbeni prostor pored Tise opremimo i pružimo ljudima i ovaj vid zabave. Drugo jeste ulica zanatskih piva. Dobra vest za građane Banata jeste da smo razdvojili manifestacije Dani piva i Velikogospojinski dani. Ove godine, Gospojina počinje 25. avgusta i traje do 27., a Dani piva se nastavljaju sledeće nedelje. Time se nama otvorila mogućnost da nešto slično onome što oni imaju u svom gradu, imamo i mi kod nas, pa smo rešili da pokrenemo ulicu zanatskog piva. Treća novina jesu otvoreni dani rečne flotile i spomen bista Aleksandru Beriću". Branko Svilengaćin je podsetio na to da je rečna flotila bila u Novom Bečeju i prethodne godine, ali da će ove godine ceo program boravka flotile biti mnogo bogatiji i zanimljiviji našim građanima. Takođe, on je istakao i da je finansijski plan najveće novobečejske manifestacije gotovo identičan iako su sadržaji prošireni i obogaćeni čime se, faktički, ostvaruje ušteda.

Na današnjoj sednici veća doneta je i odluka o formiranju komisije za pregled dece sa smetnjama u razvoju čime je zaokružena pravna regulativa u ovoj oblasti. Donet je i operativni plan za odbranu od poplava za unutrašnje vode i letnje nasipe Libe i Ljutovo, usvojen je izveštaj o radu žalbene komisije opštine Novi Bečej, a data je saglasnost i za davanje u zakup nepokretnosti u svojini SRC "Jedinstvo" (prostor tzv "Bombonice").

Radom veća rukovodio je predsednik opštine, Saša Maksimović, a cela sednica trajala je oko 45 minuta.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Vladimir Glavaš diplomirao 1862. godine na Pravnom fakultetu u Pragu i da je posle pripravničkog staža otvorio advokatsku kancelariju u Novom Bečeju?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković