Veče muzike i ljubavi u Novom Bečeju

Veče muzike i ljubavi u Novom Bečeju

U pozorišnoj sali novobečejskog Doma kulture, u utorak, 28. marta, održan je koncert "Music & Love"

Povod održavanja ovog koncerta bila je završnica međunarodne Nedelje tolerancije, a na repertoaru su bile arije, romanse, kancone, ali i filmska muzika i teme iz poznatih mjuzikla. Zorica Belić, umetnica koja je na koncertu pevala sopran, istakla je da je značaj medija koji prave ovakva dešavanja veoma veliki za širenje tolerancije naročito u pogledu života među različitim kulturama. "Danas je 28. mart, dan kada se završava međunarodna Nedelja tolerancije i solidarnosti naroda i borbe protiv rasizma. Nema lepšeg povoda, čini se, nego pokazati to umetnošću, muzikom, na nekoliko svetskih jezika, među divnom publikom, u divnoj sali gde sam još kao učenica muzičke škole u Novom Sadu pevala na takmičenjima "Obzorja na Tisi" i, zaista, prepuna emocija nastupam večeras na ovom koncertu" rekla je Belić iskoristivši priliku i da se zahvali opštini Novi Bečej koja je podržala organizovanje ovog koncerta. Ona je ovom prilikom istakla i da je kultura najlepši instrument za dosezanje istinskog suživota i tolerancije.

Aleksandar Stefan Radišević, bariton i učesnik koncerta,  ovim povodom dodao je i da je tolerancija nešto sa čime svi mi moramo da živimo.  "Razlike, bilo verske, bilo nacionalne, nisu bitne, a mi smo tu da muzikom pokažemo da je muzika univerzalni jezik i da putem muzike i neke lepe ideje možemo da prebrodimo sve razlike koje postoje među nama. Zorica, Marijana, Nevena i ja sarađujemo već dugo godina, sve je počelo na sceni KULT ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić u Beogradu. Gledamo da sprovodimo lepu ideju i obradujemo ljude gde god da se pojavimo" rekao je Radišević.

O pitanju tolerancije, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je: "Po pitanju tolerancije prednjači ne samo Novi Bečej, već i cela Vojvodina.  1995. godine Ujedinjene nacije su donele odluku da se obeležava Nedelja tolerancije, a mislim da je ovo čak i prvi put da se u Novom Bečeju organizuje manifestacija povodom nedelje tolerancije. Za razliku od mnogih sredina u Novom Bečeju mi možemo na najbolji način da obeležimo Nedelju toleranciju s obzirom na to da smo multietnička sredina". Maksimović je ovom prilikom istakao i da, iako je stepen međuetničke tolerancije u našoj sredini visok, i dalje postoje pitanja poput rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici i prema ženama kojima se moramo baviti i koja moramo rešavati.

U koncertu koji je trajao više od sat vremena pored Zorice Belić i Aleksandra Stefana Radiševića, učestvovala je i Nevena Živković koja je pružala muzičku pratnju na klaviru, a celokupan program je vodila naša poznata voditeljka i glumica, Marijana Mićić.

Sadržaj

Da li ste znali...

1. juna 1952. godine otkriven spomenik palim borcima i otvoren Zadružni dom u Kumanu.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković