Potpisani ugovori, stipendije stižu sledeće nedelje

Potpisani ugovori, stipendije stižu sledeće nedelje

U subotu, 25. marta, u svečanoj sali opštine Novi Bečej organizovano je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa studentima sa teritorije opštine Novi Bečej.

Ove godine, opština je dodelila 58 stipendija čime je taj broj povećan u odnosu na prethodne godine. Govoreći o ovome, Saša Maksimović, predsednik opštine, koji je u ime opštinske uprave i potpisivao ugovore sa studentima, rekao je da cilj lokalne samouprave da, pre svega, pomogne studentima da završe svoje studije, ali i da ih ohrabri da se po okončanju studentskih dana vrate u Novi Bečej: "To bi trebalo da bude poenta stipendije, a i cilj svih nas, da ti mladi, kada završe fakultete, da im ne bude namera da ostanu u Novom Sadu, Beogradu, a, pogotovu ne, da idu u strane države. Poenta je da se vrate ovde, a nama je zadatak da im omogućimo da se ovde zaposle i da ovde formiraju porodice"

Što se broja stipendija tiče, Maksimović je rekao: "Uvek je bio standard da opština stipendira pedeset studenata sa teritorije opštine Novi Bečej. Rešili smo da to promenimo, tako da sad imamo pedeset i osam studenata koji će biti stipendisti opštine Novi Bečej", naglasivši još i da su propisani uslovi za stipendiranje minimalni: "Ono što je potrebno da studenti ispune, a da bi ih opština Novi Bečej stipendirala jeste da budu na teretu budžeta republike Srbije i da imaju minimalni prosek ocena osam".

Ovom prilikom, Maksimović je još jednom iskazao rešenost opštinske uprave da pomogne što većem broju studenata istakavši da svi koji ispunjavaju ova dva uslova treba da konkurišu, a da će se učini sve što je moguće da svi dobiju stipendije. "Nebitno da li će ih biti pedeset, šeszdeset, sedamdeset... Zaista ćemo naći sredstva da stipendiramo svu našu decu" rekao je prvi čovek Novog Bečeja.

Na pitanje novinara o tome kada bi se mogle očekivati isplate stipendija, predsednik Maksimović je rekao: "Zbog svih obaveza došlo je do kašnjenja. Vi znate da mi čekamo i republičku rang listu studenata pošto studenti nemaju mogućnost da istovremeno budu stipendirani i od strane republike i od strane opštine. I, već sledeće nedelje, tri rate isplaćuje budžet opštine Novi Bečej, a koliko već sledećeg meseca i sva ostala zakašnjenja".

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Bočar električnu struju dobio tek 1954. godine, 1968. godine izgrađen je vodovod u naselju, a 1975. godine asfaltiran je put do prvog naselja u opštini — Novog Miloševa.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković