Dvadeset miliona dinara za industrijsku zonu u Novom Miloševu

Dvadeset miliona dinara za industrijsku zonu u Novom Miloševu

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, potpisao je četvrtak 23. februara ugovor u ime opštine Novi Bečej sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kojim su opštini dodeljena sredstva u iznosu od dvadest miliona dinara, a koja su namenjena izgradnji saobraćajnica u industrijskoj zoni u Novom Miloševu. Sredstva su dodeljena u okviru javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Kako smo obećali, uslovno rečeno, da će do kraja maja ove godine biti završena kompletna prva faza industrijske zone u Novom Bečeju, a do kraja godine i prva faza industrijske zone u Novom Miloševu, verujem da ćemo uspeti to i da ispunimo. Jedan od prvih koraka jeste izgradnja saobraćajnica, jer smo jedan plac već prodali u industrijskoj zoni u Novom Miloševu, a potrebno je obezbediti adekvatne uslove za tog investitora. Sledeći zadatak je da obezbedimo trafo stanicu u industrijskoj zoni u Novom Miloševu, kao i javnu rasvetu u industrijskoj zoni u Novom Bečeju. Prvi korak jeste dvadeset miliona dinara koje smo dobili od Uprave za kapitalna ulaganja, na šta će još oko osam miliona dinara, u zavisnosti od javnih nabavki, dodati lokalna samouprava. Još jedna dobra vest jeste da je Dom zdravlja Novi Bečej od Uprave za kapitalna ulaganja dobio sredstva za još jedno vozilo hitne pomoći, čime će građani, siguran sam, biti izuzetno zadovoljni. Na četiri miliona dinara koje je Dom zdravlja dobio, lokalna samouprava će dati još deset posto koliko je naše učešće, tako da ćemo imati efikasnu službu Doma zdravlja.“

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, prokomentarisao je i činjenicu da je opština Novi Bečej po ovom, jednom konkursu dobila više sredstava od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nego što je dobila u prethodnih nekoliko godina: „Zaista se trudimo. Za poslednjih osam meseci stigli smo do cifre od oko sto pedeset miliona dinara investicija, odnosno novca sa drugih nivoa vlasti, pri čemu to sve podrazumeva još oko pedeset ili šezdeset miliona dinara našeg učešća. Građani će u narednih nekoliko meseci, pošto počinje građevinska sezona, zaista moći da vide sve to na delu.“

Kako je Maksimović dodao, ovo je pravi način na koji će građani opštine Novi Bečej moći da vide da imaju lokalnu samoupravu koja zaista vodi računa o svojoj opštini.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je meandar Biserno Ostrvo, u to vreme najveća okuka Tise, dug oko 23 km prosecanjem novog korita 1858. godine u dužini od 8,3 km postaje mrtvaja. Meandar na području Medenjača u dužini od 15 km postao je mrtvaja 1863. godine prosecanjem novog toka u dužini 3,2 km. Ali, je još dugo posle toga meandar korišćen kao glavni plovni put, a prosek postao rukavac. Zbog toga je 1900. godine prosek proširen, a meander zasipan i Medenjača praktično tek 1900. godine postaje mrtvaja.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković