Pred većnicima Obzorja, Dom zdravlja

Pred većnicima Obzorja, Dom zdravlja

U četvrtak, 16. marta, po trideseti put zasedalo je opštinsko veće novobečejske opštine. Devet većnika je odlučivalo o ukupno sedam tačaka dnevnog reda. Većinom su u pitanju bila tehnička i protokolarna pitanja, ali tačka o kojoj se ponajviše i govorilo bila je upravo četvrta po redu, odnosno, davanje saglasnosti na pravila manifestacije Obzorja na Tisi i odobravanje plana realizacije ove manifestacije.

Govoreći o ovogodišnjim Obzorjima, Novica Blažin, direktor Doma kulture, objasnio je da se radi o svojevrsnom jubileju ove manifestacije. "Bliže nam se Obzorja, 25. i 26. maj je u pitanju, jedan ambiciozan program i dosta svečan pošto jubilej nije mali. Dvadeset i pet godina kontinuiteta bavljenja solo pesmom u čast Josifa Marinkovića je vrlo zavidno i dobijamo pohvale i od umetnika koji su na početku Obzorja nastupali i afirmisali se iz Novog Bečeja i sad nastupaju širom Evrope da smo uspeli da očuvamo nešto što nije previše popularno i nije populistički u današnjem drugačijem vremenu od pre dvadeset i pet godina. Istrajali smo i veće je dalo saglasnost na naš plan i program" rekao je Blažin. On je, ovom prilikom, istakao i da se pri organizovanju ove manifestacije koriste sve prilike i mogućnosti, pre svega sa aspekta konkurisanja za sredstva kod viših nivoa vlasti. Na pitanje novinara o visini predviđenog koštanja cele manifestacije, direktor Blažin je rekao da je predviđena suma negde oko dva miliona dinara. "Očekujemo negde oko milion i dvesto ili tristo hiljada od drugih nivoa vlasti, sopstvenih sredstava predviđenih budžetom nekih dvestotinjak hiljada i razlika koju ćemo videti kolika će biti kada vidimo rezultate konkursa kod republike, pokrajine i SOKOJ-a i koliko će budžet opštine Novi Bečej morati da nadomesti" istakao je direktor.

Na sednici se raspravljalo o davanju saglasnosti na davanje u zakup nepokretnosti u svojini Doma zdravlja Novi Bečej. Konkretno, mobilni operater Vip izrazio je želju da na krov Doma zdravlja postavi svoj predajnik za šta bi mesečno plaćao naknadu u iznosu od nekih četiri stotine evra. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, podržao je ovu inicijativu pre svega što se na taj način ostvaruju sredstva kojima se može plaćati jedan radnik Doma zdravlja svakog meseca. On je naglasio i da, budući da Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost republike Srbije mora dati saglasnost za postavljanje takvih predajnika, građani neće biti dovedeni u opasnost od štetnih zračenja.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je električna centrala u Vranjevu proradila januara 1927. godine, a novobečejska nešto kasnije, to jest u jesen iste godine?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković