Mesaroš Mihalj

Mesaroš Mihalj

Mesaroš Mihalj je rođen u Novom Bečeju 1935. godine. Njegovu svetsku karijeru je počeo u Zrenjaninu odakle sa 18 godina posle velikog interesovanja najvećih klubova naše zemlje, postao član fudbalskog kluba Partizan. Tu je igrao sedam godina u sastavu blistave generacije i vremenom 50-ih i 60-ih godina kada je fudbal bio zadovoljstvo i radost, sa ove strane gledano doba romantike.Mesaroš Mihalj

Još i danas se pamti saradnja velikana: Stjepan Bobek, Miloš Milutinović, Mihalj Mesaroš, Čajkovski, Bruno Belin...

Sedam puta član reprezentacije i deo tima za Svetsko Prvenstvo.

Karijera mu se nastavlja u Grčkoj, posle čega je postao član ugledne nove lige 1967. godine u SAD gde je imao pionirsku ulogu u razvoju fudbala, na Severnoameričkom kontinentu. Tu je u to vreme tek bila formirana profesionalna liga po Evropskom principu. Ovde je sa uspehom nastupao u nekoliko klubova: Los Angles Toros, San Dijego Toros i San Jose Earthquakes gde je završio svoju fudbalsku karijeru.

Do kraja Mesaroš je živeo u SAD sa svojom ženom Rozalijom, decom Lidijom i Robertom i unucima: Anthony, Christopher, Brianna i JohnMichael.

Da li ste znali...

da je Vladimir Glavaš diplomirao 1862. godine na Pravnom fakultetu u Pragu i da je posle pripravničkog staža otvorio advokatsku kancelariju u Novom Bečeju?

O gradu