Počela 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine u dva Bečeja

Svečanom ceremonijom otvaranja, na Vidovdan, 28. juna, na amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju otpočela je 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine koju ove godine zajednički organizuju Novi Bečej i Bečej.

Sportska takmičenja su počela već u petak ujutru, a ceremonija otvaranja održana je u 19 časova.

Program otvaranja počeo je svečanim defileom učesnika koji su ulazili u amfiteatar prema okruzima iz kojih dolaze, a uz intoniranje himne Republike Srbije podignuta je i zastava Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a ovom prilikom je zapaljen i olimpijski plamen koji gori na amfiteatru simbolišući univerzalne vrednosti sportskog duha.

Prisutnima se obratio i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i proslavljeni reprezentativac u odbojci, koji je rekao da je veoma zadovoljan organizacijom tekuće Olimpijade i dodao da je ovo sportsko dešavaneje od posebnog značaja za njegov sekretarijat. “Sama činjenica da postoji četrdeset i pet godina i da je dvanaesta po redu govori o tome koliki je značaj ove manifestacije. Okupila je preko dve i po hiljade takmičara iz trideset i jedne lokalne samouprave koji se takmiče u devetnaest sportskih disciplina. Rekreativni sport kroz radničke sportske igre pokazuje da je jedan od stubova kompletnog programa razvoja sporta autonomne pokrajine Vojvodine”, rekao je Vladimir Batez. On se zahvalio opštinama domaćinima koje su preuzele na sebe organizaciju ovogodišnje radničke olimpijade, ali i podsetio da je Sekretarijat kao pokrovitelj ovog dešavanja i finansijski podržao pripreme za nju i skrenuo pažnju na četiri rekonstruisana sportska terena, renoviranu kuglanu u Novom Bečeju, sanaciju sportskog centra u Bečeju, kao i na druge terene koji su ovim povodom revitalizovani.

Da je zadovoljan prvim danom Olimpijade potvrdio je i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, ali i naglasio da je opština Novi Bečej podnela kandidaturu za organizaciju naredne Sportske olimpijade radnika Vojvodine, 2023. godine. Kako kaže, to bi mogla biti dobra početna osnova za izgradnju bazena u Novom Bečeju. “Ono što Novi Bečej nema, a pripalo je, ove godine, Bečeju je takmičenje u plivanju, vaterpolu i na atletskoj stazi. Koliko znam, Bečej nije ni napravio tu atletsku stazu, a Novi Bečej će je napraviti za sledeću Olimpijadu ako bude bila 2023. kod nas”, rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej. On je dodao i da je, pored sportskih programa, tokom ovogodišnje Olimpijade organizovan i interesantan muzički program širokog dijapazona: od Zrenjaninske Filharmonije, preko muzike “Bijelog Dugmeta” i nastupa “Riblje Čorbe”, pa sve do koncerta “Nervoznog Poštara” u nedelju, za svakoga se može naći po nešto.

Ranko Janjić, član olimpijskog komiteta 12. SORV i jedan od glavnih organizatora u Novom Bečeju, podsetio je da su pripreme za ovogodišnju olimpijadu trajale više od tri godine: “U ove tri godine smo uradili mnogo po pitanju infrastrukture, uradili smo sve ove terene i danas na otvaranju je bila jedna lepa slika i ja sam bio izuzetno ponosan”. Govoreći o utiscima predstavnika saveza “Sport za sve”, on je rekao da su sve pohvale upućene organizatorima i da je ovogodišnja Olimpijada jedna od najboljih, rame uz rame uz onu u Adi, 2007. godine koja se uzima kao primer dobre organizacije.

Posle svečanosti otvaranja, pred publiku je izašla Zrenjaninska filharmonija čiji članovi su svirali mnoge poznate numere popularne muzike, a u završnici programa i vatromet je obasjao nebo iznad Novog Bečeja.

Sportska takmičenja nastavljaju se i u subotu i nedelju. U subotu, u 20 časova, u pratećem programu na amfiteatru nastupa “Bijelo Dugme Tribute Band”, a u 21 čas “Riblja Čorba”.

Svečano zatvaranje i proglašenje pobednika biće u nedelju, u 14 časova na amfiteatru, a istog dana u 19 časova i koncert “Nervoznog poštara”.

Da li ste znali...

da je električna centrala u Vranjevu proradila januara 1927. godine, a novobečejska nešto kasnije, to jest u jesen iste godine?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković