“Razmaz kreće u školu” - predstava za decu sa jakim porukama

U četvrtak, 27. juna, u Domu kulture u Novom Bečeju odigrana je predstava za decu “Razmaz kreće u školu” koja je nastala kao produkt saradnje zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” iz Kikinde i Prihvatnog centra u Kikindi.

Premijera ove predstave bila je u pozorištu “Lane” u Kikindi, a i novobečejska publika odlično ju je primila.

Kako je istakla Jasmina Drinjak Malogajski, šef objekta “Kolibri” PU “Dragoljub Udicki”, ova predstava je skup primera loše prakse, odnosno, svega onoga što odrasli rade pred polazak deteta u školu, a što nije dobro. “Mi smo u poslednje tri do četiri godine sakupljali od roditelja sve primere gde oni greše i to smo želeli da stavimo u predstavu. Ovo je skup loših primera gde sve grešite kada upisujete dete u školu. Nije potrebno da vi birate detetu torbu, da vi birate detetu štilorku ili sveske. Dete treba pustiti da uživa u toj svojoj pripremi i mi smo pokušali da na jedan komčan način skrenemo roditeljima pažnju gde greše”, rekla je Drinjak Malogajski. Ona je dodala i da su likovi u predstavi, u stvari, umetnička nadogradnja likova iz knjige “Bića o kojima malo znamo” u izdanju “Kreativnog centra.

Jedna od glumica u predstavi je i Aleksandra Lukačev Felbab koja igra lik tetke iz Nemačke. O svom liku, ona kaže: “Moj lik je značajan jer svako od nas ima neku tetku iz Nemačke i mnogo ljudi se seli iz zemlje, odlazi u inostranstvo i hteli smo da prikažemo koliko oni negde i pate zbog toga i koliko je bitno da ostanemo tu, u svojoj zemlji”, rekla je Lukačev Felbab dodavši i da svoj lik igra, pre svega, komički i da uvek nailazi na odlične reakcije i prijem publike.

Da li ste znali...

Nova pravoslavna crkva u Kumanu završena je 1823. godine.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković