Novobečejski vikend

Tokom avgusta meseca održani su vikendi posvećeni pecaroškim veštinama, živoj svirci i akvarelu kao jedinstvenoj likovnoj tehnici, a svi oni bila su odlična uvertira poslednjem vikendu u mesecu kada su održani „Velikogospojinski dani".

7. avgust bio je u znaku jedinstvenog vojvođansko-novobečejskog duha. Kao pravi domaćini, za čak 174 učesnika celodnevnih sportskih takmičenja na pesku, naši vešti pecaroši pripremali su ribu na njima svojstven način i tako su umetnost spravljenja ribljih specijaliteta preneli i na goste. Sliku romantičnog ambijenta uz reku Tisu i vrelinu letnjeg dana upotpunili su i osvežili tamburaši sa tiskih čardi.

Vikend žive svirke održan je 14. i 15. avgusta kada su se mnogobrojnoj publici u amfiteatru predstavili izvođači sa ovih prostora raznolikom repertoarom. U subotu, 14. 08. je za sve Ijubitelje hard zvuka bila priređena punk žurka, a među među izvođačima koji su dobro poznati ovdašnjoj publici, našli su se Fiskalni račun, Impurita i JKMAMKK. Drugi dan vikenda žive svirke bio je obavijen pop-rok notama. Kao što je svima i poznato, dobre zabave se završavaju zvucima narodne muzike, pa je tako i ovaj vikend okončan nakon što se su se na pozornicu nakon grupa Destroyersi, popeli i predstavnici grupa Tojeto i NB premium bend.

Petnaesti saziv Tiske akademije akvarela ove godine je pored istaknutih domaćih, okupio i akvareliste iz Mađarske i Rumunije. Tradicionalna manifestacija koja je održana od 17. do 23. avgusta je tako, pored toga što simbolično predstavlja most kulture u likovnom domenu, imala i međunarodni karakter. Radovi koji su nastali tokom ove kolonije bogatiće gundus jedine galerije uS rbiji, posvećene ovoj likovnoj tehnici.

Protekli vikendi su samo neki od 16. koje Opština Novi Bečej uspešno realizuje od 24. aprila kroz razne vrste manifestacija namenjenih turistima, ali i Novobečejcima.