Trideset godina tradicije za Ijubitelje malog fudbala u Kumanu

Fer i sportski odnosi meštana ovog, ali i okolnih sela doprineli su da tumir preraste više nego tradicionalno okupljanje Ijubitelja fudbala

Turnir u malom fudbalu koji kumančane okuplja već treću deceniju trajao je od 27. jula do 14. avgusta. Tokom tronedeljnog nadmetanja u dvorištu OŠ „Milan Stančić Uča", posetioci turnira posmatrali su vešte sportiste iz Kumana, Novog Bečeja i Melenaca. Tradicija je i ove godine okupila pet ekipa pionira i 11 ekipa seniora pa se tako takmičenje odvijalo u dve konkurencije, a najboljima su na kraju podeljene u vredne novčane nagrade, ali i diplome za pojedince. U konkurenciji pionira, zbog malog odziva, žiri je odlučio da proglasi samo prvo i drugo mesto, koje je zauzela ekipa STR Sunce, odnosno ekipa Orion. Najbolji među seniorima je prvoplasirana ekipa Ekometal komerc, a zatim i Caffe Venecija i Transport Berar.

Fer i sportski odnosi meštana ovog, ali i okolnih sela doprineli su da turnir preraste više nego tradicionalno okupljanje Ijubitelja fudbala. Turnir je i ovog puta realizovan uz finansijsku podršku Mesne zajednice Kumane u saradnji sa opštinom Novi Bečej.