Sportski avgust

Takmičenja na pesku su organizovana u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini" – Uključi se u igru na obalama reka i jezera i Beach volleyball tournament – Tisa open 2010.

Avgust mesec će u Novom Bečeju, pored najveće banatske manifestacije „Velikogospojinski dani" ostati u sećanju po mnogobrojnim sportskim dešavanjima.

Već početkom meseca, upriličeno je veliko sportsko druženje koje je okupilo čak 174 učesnika. Uz novobečejske ekipe, takmičenjima na novim peščanim terenima kraj Tise, odazvali su se i učesnici iz Kikinde i Inđije. Pored nadmetanja najboljih ekipa u odbojci, fudbalu, rukometu i rvanju, najmasovnije je bilo učešće dečaka i devojčica novobečejskih osnovnih škola na poligonu spretnosti. Takmičenja na pesku su organizovana u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini" - Uključi se u igru na obalama reka i jezera, a organizatori su Savez sport za sve Vojvodine, Povereništvo Saveza samostalnog sindikata i lokalna samouprava Novi Bečej. Nosilac projekta je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Peščani tereni koji su napravljeni tokom pomenutog projekta, poslužili su od 16. do 25. avgusta kada je na njima održan i Beach volleyball tournament - Tisa open 2010. Učestvovalo je 8 muških i 6 ženskih ekipa.

Najbolja odbojkaška  ekipa „Mate za 4 osobe" iz Bečeja, osvojila je 9600 dinara kao prvu nagradu dok su u konkurenciji ženskih ekipa najbolje bile odbojkašice „Male pijace" iz Novog Bečeja.