XV saziv likovne kolonije Tiske akademije akvarela

Ovogodišnje okupljanje akvarelista imalo je međunarodni karakter pošto je manifestacija pored istaknutih domaćih, okupila i akvareliste iz Mađarske i Ukrajine

Galerija Tiske akademije akvarela (TAA) je kulturni reprezent Novog Bečeja, akvareli su u njoj izloženi tokom cele godine i predstavlja jedinu galeriju ove vrste u Srbiji. Petnaesti saziv likovne kolonije održan je pod okriljem Doma kulture opštine Novi Bečej od 17. do 23. avgusta. Naslikani radovi manifestacije koja uspostavlja mostove kulture i saradnje u likovnom domenu sa zemljama u okruženju, obogatili su fundus Galerije Tiske akademije akvarela. Galerija broji oko 140 radova nastalih tokom proteklih 14. godina.

Ovogodišnje okupljanje akvarelista imalo je međunarodni karakter pošto je manifestacija pored istaknutih domaćih, okupila i akvareliste iz Mađarske i Ukrajine. Učesnici petnaestog saziva TAA su: Zdravko Mandić, Milorad Maravić, Đorđe Simić, Vlastimir Nikolić, Dimitrije Kolarević, Tibor Nađ, Aleksandar Bogdanović, Peter Eleven (Mađarska), Zoltan Grof (Mađarska) i Viktor Zubko (Ukrajina).

Tokom trajanja TAA, organizovana je i likovna radionica za decu uzrasta od 7do 15 godina, koja su bila u prilici da slikaju uz stručnu pomoć i podršku renomiranih akvarelista.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, opština Novi Bečej i Jadran d.o.o Novi Bečej.