Ljiljana Habjanović Đurović u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju

Ljiljana Habjanović Đurović, je 2. decembra u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju održala promociju romana “Gora Preobraženja”. Ovo je sedmi roman iz duhovnog ciklusa poznate autorke. “Gora Preobraženja” je knjiga o Svetom Savi. Knjiga koja nas podseća kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Kako je Sveti Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao srpski rod. Kako je srpski narod kroz vekove opstajao na stazi Svetosavlja.

Ljiljana Habjanović Đurović je istakla da je ovo, istovremeno, knjiga koja upućuje kako da se svako od nas uspne uz Goru Preobraženja: “Ovo je knjiga o Svetom Savi. Ideju da napišem ovu knjigu sam dobila zato što sam na Savindanu 2009. godine, sanjala Svetog Savu. Kada sam se probudila prva pomisao mi je bila da bi trebala da napišem ovu knjigu, zbog onoga što sam videla u snu”. Roman “Gora Preobraženja” je izašao krajem oktobra i predstavljen je publici na Beogradskom sajmu knjiga.

Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke Novi Bečej nije krila svoje oduševljenje, ali je istakla da je ovo književno veče ugovoreno sa autorkom još prošle godine: “Veliki sam ljubitelj književnosti i veliki poštovalac rada Ljuljane Habjanović Đurović. Svake godine sam među prvima koja, kada se otvori sajam ponedeljkom, jurim na štand „Globosino Aleksandrije“, jer znam da me uvek čeka nešto lepo i jedva čekam da izađe Ljiljina nova knjiga. Prošle godine je rekla da je izdala knjugu „Naš otac“, ali da neće biti promocija iste, nego da sledeće godine izdaje sedmu knjigu iz „Duhovnog ciklusa “ pod nazivom „Gora preobraženja“, i da ćemo onda realizovati književno veče. Na moje veliko zadovoljstvo ove godine kada sam otišla na sajam, i kada smo se srele, ona je potvrdila svoj dolazak.”