Peto mesto Jedinstva, ispod očekivanja

Jesenji deo prvenstva, u Vojvođanskoj ligi Banat, protekao je u dominaciji „Radničkog” iz Zrenjanina, koji je titulu jesenjeg prvaka osvojio sa 39 bodova, osara više od drugoplasirane ,,Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela.

Fudbaleri ,,Jedinstva“ iz Novog Bečeja, koje su mnogi ubrajali u favorite za najviši plasman, nisu ispunili očekivanja. Novobečejci su, zimsku pauzu dočekali na petom mestu, sa 25 bodova, gol razlikom. 28:17 i bilansom od osam pobeda, jednim remijem i šest poraza. Na nešto slabiji plasman, od očekivanog, svakako da su uticali porazi na domaćem terenu, od ,,Kozare“ (0:3) i „Radničkog" iz Zrenjanina (1:2). U gostima ,,Jedinstvo“ je dva puta pobedilo, ,,Radnički“ u Kovinu i ,,Jedinstvo“ u Banatskom Karađorđevu, a sa „Proleterom" u Banatskom Karlovcu igrali nerešeno (2:2).

Da se dugo tražila prava postava pokazuje i podatak da je za ekipu nastupilo 27 fudbalera. Svih 15 utakmica odigrao je Ervin Rigo, utakmicu manje Vladimir Radišić i Lazar Popov, a Bojan Nemčev, Nikola Isailović, Stefan Milosavljev i Aleksandar Kiurski 13 Marko Drljača. 12, Milorad Ivančev, Ognjen Maleš, Nikola Peruničić 11, Nikola Eremić 10, Goran Beleuc osam, Bojan Josimović sedam, Aleksandar Petrov, Sabolč Farkaš, Nikola Mesaroški pet, Aleksandar Marčić četiri, Borislav Veskov, Nemanja Vrbački, Stefan Aćimov, Nemanja Zokić dve, Davorin Šijanović, Nebojša Sekulić, Dejan Boškov, Strahinja Popov i Norbert Jenei jednu utakmicu.

Po broju datih golova, Jedinstvo je na četvrtom mestu u ligi. Najuspešniji strelac, sa sedam datih golova, je Vladimir Radišić, Nikola Peruničić i Ervin Rigo postigli su šest, Bojan Josimović dva, a Marko Drljača, Nemanja Vrbački, Nikola Isailović, Lazar Popov, Aleksandar Kiurski, Ognjen Maleš i Aleksandar Marčić po jedan gol.

Ekipu su vodila dva trenera Živa Parabucki u prvih osam, a Davorin Šijanović, preostalih sedam kola.

Predsednik kluba Ranko Janjić ističe: „Nikako ne možemo biti zadovoljni petim mestom i brojem osvojenih bodova. Od igračkog potencijala, kojim raspolažemo, daleko se više očekivalo. Međutim, bez želje da pravdam igrače, moram istaći da smo na nekoliko utakmica drastično oštećeni greškama sudija, dok na nekim nismo imali sreće, jer smo ih izgubili u poslednjem minutu. Očekujem da se dobro pripremimo i na proleće predstavimo u boljem svetlu. U klubu nema većih problema, ispoštovaćemo sve što smo obećali, a na kraju želim da pohvalim rad sa najmlađima, tri naše selekcije (mladi pioniri, piontri i kadeti) takmiče se sa velikim uspehom u Meduopštinskoj ligi.

Trener Davorin Šijanović o učinku ekipe kaže: „Kada se pogleda kvalitet igrača, daleko je ovo od mogućnosti ovog sastava. Morali smo na kraju jeseni imati daleko više bodova.

Što se to nije dogodilo ima i objektivnih, ali i subjektivnih razloga. Pauza nam je dobro došla da sagledamo šta nije bilo dobro i donesemo smernice za dalji rad. Pripreme za nastavak prvenstva počećemo posie 20. januara iduće godine, sa željom da na proleće popravimo utisak".