Učenik OŠ „Miloje Čiplić“ niže samo uspehe

Prođe nekad i nekoliko generacija dok se ne pojavi učenik koji se svojim sposobnostima i interesovanjima odvaja od drugih. Takav je slučaj sa Boškom Zdravkovićem, učenikom 6. razreda OŠ „Miloje Čiplić“. Kako kaže direktorka ove škole, Zora Rakić, Boška je učiteljica još u prvim godinama njegovog školovanja najavila kao nekog sa izuzetnim kvalitetima i osobinama. Na takmičenja iz matematike odlazi od 4. razreda, a samo ove školske godine, takmičio se iz matematike, biologije, fizike, šaha i saobraćaja. Učestvovao je na smotri „Kengur bez granice“, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Društva matematičara Srbije, kao i na takmičenju ,,Misliša“, u organizaciji Matematičkog društva „Arhimedes“ i Ministarstva prosvete, na kojima je osvojio vrlo visok broj bodova. Ipak, kao svoj najbolji uspeh navodi odlazak na republičko takmičenje u šahu, ali uskoro ga očekuje i okružno takmičenje iz biologije. Voli i prirodne i društvene predmete, skroz je odličan đak, a spremanje za takmičenja i dodatno učenje ne padaju mu teško. Naprotiv, učenje je za njega zabava, a često ima viška slobodnog vremena, pa mu bude čak i dosadno. Kaže da se mnogi čude kako sve postiže, ali ističe da mu dan nije unapred isplaniran i da lako postiže sve aktivnosti. Naravno, određene radne navike moraju postojati. Kada dođe kući, odmah uradi domaći i uči, pa vremena ostaje i više nego dovoljno. U slobodno vreme, Boško voli da lista enciklopedije, da čita o istoriji i biologiji, ali i da igra košarku. Priznaje, tu nije bolje od svoje starije sestre, koja, takođe, trenira košarku. Pored Košarkaškog kluba, Boško je član je i Šahovskog kluba ,,Jedinstvo“.

Poređ već spomenutih predmeta, voli da se takmiči i iz srpskog jezika, na koje ove godine nije mogao da ode, jer su mu se preklopila neka takmičenja. Sledeće godine planira da postojećim predmetima pridoda i hemiju i geografiju. Saradnju sa nastavnicima ocenjuje kao odličnu i kada se sprema za neko takmičenje, ne smetaju mu ni dopunski časovi, pre ili posle škole.

Redovan je učesnik školskih priredbi, muzikalan je i uvek raspoložen da učestvuje u raznim aktivnostima škole, potvrđuje direktorka Zora, koja veruje da je Boško vrlo ozbiljan kandidat za đaka generacije.

Boško je rođen u Kruševcu, gde su se njegovi roditelji preselili iz Crne Gore u koju su izbegli sa Kosova. Leti putuje po Srbiji, obilazeći rodbinu, a uvek porodično letuje na crnogorskom primorju. Tokom leta uglavnom ne uči, sem ako ne ponese neku knjigu, pošto uglavnom ceo raspust provede u putovanjima.