Desete na Svetskom kupu

Osvajanjem prvog mesta kuglašice Jedinstva su obezbedile pravo učešća na Svetskom kupu, koji se početkom oktobra 2007. godine odražo u poljskom gradu Lešno. Bez Ivane Eremić koja je prestala sa aktivnim igranjem i Andree Kiš, koja iz porodičnih razloga nije mogla da putuje sa ekipom, Jedinstvo je, u veoma jakoj konkurenciji, ostvarilo skroman plasman, deseto mesto sa 3.159 čunjeva.

U svemu prve

Kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja, mogu se pohvaliti da su u svemu prve. Tako su prve i jedine u našoj državi osvojile evropski Kup 2000. godine u Skoplju.

Kada je 1993. godine formirana Savezna Republika Jugoslavija, postale su prve prvakinje nove

države.

Na kraju, u analima srpskog kuglanja ostaće zabeležno, da su se kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja, 2007. godine, prve okitile titulom prvaka Republike Srbije.

Učinak kuglašica Jedinstva bio je sledeći: Erika Kolarević 539, Marta Ernješi 524, Livia Santo 515, Erika Santo 529, Monika Kiš 508, Đenđi Kirti 544.

Đenđi Kiš, Hermina Rajber, Laslo Makra (trener), Erika Kolarević, Ildiko Ilia, dole: Tijana Svilengaćin, Ivana Eremić, Andrea Vaš, Ildiko Kormanjoš, Mirjana Dudevljev

Zbog čega nisu postigle bolji plasman najbolje govori izjava kapitena Đenđi Kirti, koju je dala „Bečejskom mozaiku“, po povratku iz Poljske:

- Na ovako veliko i značajno takmičenje ne ide se bez ozbiljnijih priprema, koje mi nismo imale i sa oslabljenim timom. Zbog renoviranja naše kuglane bile smo prinuđene da treniramo u Bačkom Gradištu, a utakmice igramo u Vrbasu. To je sve uticalo da ostvarimo ovako skroman plasman. Putovale smo puna 23 sata i na sastanak tehničke komisije stigle nekoliko minuta pre otvaranja takmičenja, onda je jasno da je i samo učešće na ovako kvalitetnom takmičenju uspeh.

Povezani članci