Jedinstvo preuzima vođstvo

...Drugo današnje javljanje da počnemo sa lepom vešću. Posle drugog kruga Jedinstvo je preuzelo vodeću poziciju. Naša Andrea Vaš nas je još jednom oduševila, igrala je u velikom stilu, posle prvih 50 na semaforu je stajalo 225. Andrea je i ovog puta imala dramatičnu završnicu, u pretposlednjem bacanju pala je devetka što je donelo buru oduševljenja u gledalištu gde smo imali veliku podršku domaćih navijača. Na kraju, dobar rezultat, naša kuglašica je oborila 435 čunjeva.

Podbacila je Hrvatica Željka Solomun, usledila je zamena, ali ni Ljerka Radojčić nije blistala, na kraju, zajednički učinak skromnih 392. Ni nastup Mađarice Erike Balog (410) nije bio sjajan, kao ni Rumunke Lilijane Bajonaru (424), što nam je omogućio da preuzmemo vodeću poziciju. Drugi je Rapid (835), treći Kofem (861), četvrti Kvarner (814).

Ivana Eremić sačuvala prednost

...Upravo je svoj nastup završila Ivana Eremić koja je veliku borbu vodila sa Hrvaticom Sonjom Mikić. Dve potpuno slične igre, posle prvih 50 naša kuglašica je imala 11 čunjeva prednosti. U nastavku mali peh koji je mogao skupo da nas košta. Posle prvog prestupa Ivana je načinila još jedan, usledio je crveni karton i poništena nam je šestica. Na kraju Ivana ipak beleži minimalnu pobedu 407:406 ali je razlika u odnosu na ekipu iz Rijeke sada 51 čunj.

Povezani članci