13. oktobar 2000. godine

Prepodnevno javljanje...

...Danas, u prepodnevnom programu, nastupila je Ivana Eremić, koja je kao naša peta igračica startovala sa velikom tremom, što se odrazilo na njenu igru i konačan rezultat.

U prvih 50 hitaca, za njene mogućnosti izuzetno skroman rezultat, 135 na pune i samo 54 na čišćenju, uz pet praznih hitaca.

Nastavak nije obećavao ništa bolje, u petom bacanju Ivana Eremić je zbog prestupa dobila žuti karton, što je još više uticalo na njenu igru, pa je na kraju nastup završila sa skromnih 397 čunjeva.

Večernje javljanje...

Iz Skoplja i kuglane Musandra javljam se sa prijatnim vestima, odmah da kažem, ženska ekipa Jedinstva je u finalu Kupa Evrope, među četiri najbolje na ovom uspešno organizovanom takmičenju.

U poslednjem, šestom nastupu, Đenđi Kiš je bila na velikom iskušenju, trebalo je sačuvati minimalnu prednost u odnosu na ekipe iz Austrije, Nemačke i Slovenije.

Prvi nastup

  • Jelena Majstorović 445
  • Erika Kolarević 434
  • Ildiko Kormanjoš 436,
  • Andrea Vaš 426
  • Ivana Eremić 397
  • Đenđi Kiš 405

Ivana EremićTo se odrazilo i na igru našeg kapitena, u prvih 50 samo 209, ali je sačuvala prednost, jer je Nemica imala tri čunja manje. U završnici uzbuđenja na pretek. Nemačka kuglašica je smanjila razliku na samo šest čunjeva. Odlučivale su nijanse, na kraju ipak velika radost u taboru novobečejskog tima, na semaforu stoji Đenđi Kiš 405, a Nemica Ursula Cimerman 417, poraz, ali je sačuvana prednost ekipe Jedinstva, kojom je otvoren put u veliko finale.

Prvi je Rapid iz Bukurešta sa 2.669, drugi Kofem sa 2.634, a treća Rijeka Kvarner osiguranje sa 2.630 čunjeva, za koju igra nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Biserka Perman, sa najboljim rezultatom predtakmičenja od 484 čunja. Jedinstvo je četvrto sa 2.543 čunja. To su ujedno četiri ekipe koje će se sutra, u novoj kuglani Univerzalne sale, koja može da primi blizu hiljadu gledalaca, boriti za medalju.

Povezani članci