„Polet“ formira sportsko društvo

U najvećoj fabrici u opštini „Poletu“, 1. januara 1950. godine formira se Sindikalno sportsko društvo, koje je imalo nekoliko sportskih sekcija. Najaktivnija sekcija je bila košarkaška, koja je imala mušku i veoma kvalitetnu žensku ekipu, koja je dva puta igrala kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu. Veoma popularne bile su rvačka, bokserska, šahovska i kuglaška sekcija.

Kuglaška ekipa „Poleta“, je za dve godine postojanja, bila veoma aktivna. Kuglaška ekipa se uključila u regionalna takmičenja, što potvrđuje podatak da je 17. februara 1952. godine Slobodan Lalić, prisustvovao kuglaškom Odboru u Zrenjaninu.

Početkom marta (16. III ) 1952. godine, izvršena je registracija nove kuglane, a ekipa „Poleta“ je odigrala više prijateljskih utakmica. Igrali su u Zrenjaninu, Elemiru sa Bratstvom, Bečeju i drugim mestima. U arhivi SSD „Polet“ postoji priznanica na ime putnih troškovi za prevoz lađicom do susednog Bečeja i odlaska u Novi Sad radi odigravanja utakmice sa Vojvodinom.

Da li ste znali...

da je jedan od glavnih aktera, pri osnivanju opere u Novom Sadu, bude naš sugrađanin Bogdan Čiplić, u to vreme upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

O gradu