Marinkov Č. Veselin

Marinkov Č. Veselinrođen 1968. godine. Fudbal je počeo igrati još u osnovnoj školi. U podmlatku se istakao kao vrlo talentovan, mlad, fudbaler. Postaje standardni prvotimac od proleća 1985. godine. Visine oko 175 cm, plave puti i stabilne fizičke građe. Malo povijenih stopala i nogu baš stvorenih da se razvije u odličnog driblera i fudbalera. Odlično baratanje loptom (teško da mu se oduzme, kada je ima u nogama). Odličan osećaj za gol. Pokretlјivost dobra. Kada je u kondiciji nezadrživ i dobar graditelј igre.

Pravi paker i šmeker za gol. Igra polutku, centarfora, U karijeri dao preko 50 golova.

Podjednako igra obema nogama.

Od jeseni 1991 do jeseni 1993. godine igrao za Jedinstvo iz Novog Bečeja. Igrao za omladinsku selekciju Vojvodine, Opštine i regiona srednji Banat. Nije imao težih povreda. Fizičke predispozicije su omogućavale da se razvije u vrhunskog fudbalera, ali je preovladalo samozadovolјstvo i nedovolјna želјa za većom afirmacijom. Mogao je imati blistaviju fudbalsku karijeru. Pripada najbolјoj selskciji kumanskih fudbalera.

Bio je više puta na pripremama sa kumanskim fudbalerima. Aktivno igra i ove jeseni 1999. godine.

Vojnu obavezu regulisao od septembra 1988. do septembra 1989. godine. Oženjen, živi i radi sa roditelјima i porodicom u Kumanu.

Povezani članci