srenhu

Trifunјagić M. Joca

Trifunјagić M. Jocarođen je 1944. godine u Kumanu. Još u osnovnoj školi zavoleo je fudbal, ali ga je fudbal osvojio kao učenika srednje škole-Gimnazije. Dolazio je redovno na treninge a za prvi tim počeo da igra u jesen 1963. godine. Pre toga je bio prekid u takmičenju (od jeseni 1961. godine).

Skladno građen, jakih mišića nogu, sa visinom oko 172 cm i zavidnom brzinom, imao je sve predispozicije za dobrog fudbalera. Trebala je samo volјa i vreme a takođe i stručni rad. Volјu i vreme Joca je imao, ali Kumane nije imalo uslove da se stvaraju vrhunski fudbaleri - sportisti. Svi koji su se bavili sportom ostajali su na nivou prosečnog ili ispod proseka. Tako i Joca, kao i mnogi drugi ostali su na nivou prosečnog fudbalera. Uglavnom je igrao beka ili krilo, ponekad centarfora. Brzina, volјa, upornost i borbenost bile su Jocine osnovne vrline. Uvek je bio pouzdan, siguran.

Kada je studirao u Beogradu, sve manje je imao vremena za treninge i fudbal. Ali, tokom leta i kad su obaveze na fakultetu bile manje, redovno je Joca dolazio na fudbalski teren, trenirao, a kada je trebala pomoć i igrao u prvom timu.

Vojnu obavezu je regulisao od jeseni 1968. godine do jeseni 1969. godine.

Zadnje utakmice je odigrao u jesen 1970. godine.

Strastven je lovac i svoje slobodno vreme, uglavnom, koristi za lov.

Završio je veterinarski fakultet, oženjen je, radi i živi u Kumanu.

Povezani članci