srenhu

Lazić Ž. Radica - Taki

Brusin Dragolјub - Bata Čapur, Lazić Radica - Taki i Varadinac Milanrođen je u Kumanu 1941. godine. Kao učenik osnovne škole igrao je mali fudbal za školsku reprezentaciju. Srednju fiskulturnu školu završio je u Zemunu od 1957/1961. godine. U Zemunu trenirao za FK "Spartu", a u Beogradu i za FK "Poštar".

Već od proleća 1958. godine počeo da igra za prvi tim Kumančana. Kao srednjoškolac vikendom dolazio u Kumane i igrao fudbal za prvi tim. U to vreme nekoliko fudbalera Kumančana je studiralo u Beogradu i Zemunu (Stančić Milorad-Čapur, Lazić Vlastimir, Varadinac Milan, Popov Momčilo i dr.) pa kad je koji mogao, dolazili u Kumane, ili odmah u to mesto gde su Kumančani gostovalli.

Po završetku srednje škole, septembra 1961. godine počinje da radi u osnovnoj školi Kumane i tu igrao za Kumančane sve dok nisu otkazali učešće u takmičenju, iste jeseni oktobra meseca.

U 1962. i do jeseni 1963. godine u školi radi na oživlјavanju rukometa pa se tada i formira ženska rukometna ekipa i uklјučuje u redovno takmičenje. Kao trener vodi ovu ekipu sve do jeseni 1963. godine kada se fudbalski klub ponovo uklјučuje u redovno takmičenje a Radica nastavlјa da igra fudbal.

Srednje visine, oko 170 cm, jake mišićne muskulature nogu i telesne građe bio je stabilan fudbaler. Dobro je gradio loptu i kad mu je bila u nogama teško je ko mogao da je oduzme. U početku je igrao na mestu polutke, a kasnije kao centarfor ili krilo... Skoro na svakoj utakmici davao je bar jedan gol. Imao je jak, precizan šut. Uvek je bio u dobroj fizičkoj kondiciji. Vrlo društven i rado priman u društvu.

Vojnu obavezu regulisao od septembra 1964. do septembra 1965. godine. Po dolasku iz vojske, te jeseni 1965. godine završava fudbalsku karijeru... Uz posao u školi radio je sa pionirima vatrogascima a vodio i školsku ekipu u malom fudbalu u kojoj je bila generacija 1954, 1955, 1956 i 1957. godine. Kasnije je radio i kao pomoćnik trenera fudbalskog tima. Sa porodicom je otišao u Zrenjanin 1978. godine gde i danas radi i živi.

Povezani članci

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...