Sekulić S. Milinko – Šilja

Sekulić S. Milinko – Šiljarođen je 1934. godine u Kumanu. Otac mu je igrao fudbal u prvoj generaciji j kada je osnovan fudbalski klub u Kumanu. Za fudbal se počeo interesovati još kao dečak od 10-tak godina. Po završenoj osnovnoj školi odlazi u Zrenjanin i upisuje zanatsku školu pri želјezničkoj radionici. Sa Radin Ivanom, Petrović Ljubomirom-Ljubišom i Baračkov Stevanom stanuju u internatu, treniraju u fudbalskom klubu Želјezničar (sadašnji Banat). U tadašnjem podmlatku biva među najbolјim pitomcima a onda, zajedno sa Ivanom Radin i Ljubišom Petrović prelaze u prvi tim i igra sve do jeseni 1953. godine kada sva trojica dolaze u svoje Kumane i pojačavaju fudbalski klub "2. 0ktobar". Sa oko 165 cm visine i izvanredne tehnike bio je pravo pojačanje.

Uvek priseban sa neverovatno velikim radijusom kretanja umeo je da smiri igru - stane na loptu, a zatim smišlјenim akcijama sa svojim suigračima iz sredine organizovao napad svog tima. Vrlo precizan šut i tačna dodavanja omogućila su da suigrači dođu u gol poziciju a protivnički golman u bezizlaznu situaciju. Jedan od najredovnijih na treninzima i uvek sa primernom kondicijom pozitivno je uticao na mlađe fudbalere. Nije bio grub igrač i vrlo retko je bio opominjan od sudije. Odličan pregled igre i blagovremeni start stvarali su sigurnost u odbrani. Uglavnom je igrao u half liniji ili polutku. Često je davao golove iz slobodnih udaraca. Mirne, tihe naravi, dobar drug i prijatelј. Vrlo je uredan i pažlјiv sa sportskom opremom. Znao je da se do nje vrlo teško dolazi i čuvao je kao najsvečanije-venčano odelo. Zadnje utakmice odigrao u Kumanu u jesen 1961. godine. Vojnu obavezu regulisao od 9.1955. do 8.1957. godine. Oženjen. Od 1963. godine živi u Novom Bečeju. Penzioner je. Po zanimanju bio vozač motornih vozila sa "D" kategorijom.

U 1951. godini završava mašinbravarski zanat i do jeseni 1952. godine radi u želјezničkoj radionici a onda dobija otkaz kao tehnološki višak jer nije hteo da bude partijski organizovan.

Po dolasku iz Zrenjanina nije dobio posao u Kumanu pa je od jeseni 1952. do jeseni 1955. godine radio zemlјu sa svojim ocem Sekulom.

Povezani članci