Bognár Ilona

Povratak ka božanskom u sebi i put ka samoostvarenju vodi preko srca, i samo preko srca. Dobro je znati da ima anđela i stvorenja svetlosti i da ima života na svim razinama univerzuma.

Neopisivo me usrećuje to da radim ono što volim: slikam. Ovo je put koji vodi ka mojim dubinama i zrači ka svemiru. Ključ ove harmonije u meni je moj talenat, a moja osećanja su brava ove harmonije. Činim ono, na šta me osećanja podstiču, činim ono čemu se bezgranično radujem, činim ono za šta sam sposobna i zbog čega sam ovde, na ovom svetu.

Pazim na svoj unutrašnji mir. Ono što stvaram izlazi iz mojih dubina, tihom - svilenkastom i neprestanom snagom obasipa me uglovima radosti, i nemam potrebe da me iko pohvali i prizna, ne smeta mi ako me ne shvataju, jer slikati za mene je takva radost koja nadoknađuje trud, nadoknađuje vreme, nadoknađuje sve.

Znam da cenim prirodu i iz nje rođen jednostavan život. Moja dela u sebi skrivaju duboko osećanje harmonije i mira. Lepota prirode koja

me okružuje, hrani moju dušu, koju je bog stvorio, stvarajući prirodu, cveće, lišće, boje koje me okružuju, a ja težim da tu lepotu prenesem na svoja platna, goblene, ćilime...

Svi mi nosimo u genima «Božji pečat» - talenat. Niko nije rođen savršen, imamo svoj zadatak koji moramo ostvariti na ovom svetu. Posmatram kuda me put vodi i ne tražim puno od života. Mudar čovek je u harmoniji sa svetom i zato je njegov svet najbolji među svim svetovima. Vidi stvarnost i shvata da je sve što postoji dobro. Ne traži više sreću, jer ju je našao u sebi.

Dominantna bela boja na mojim platnima, puni moju Auru, stvara u meni mir i udobnost i pomaže da nestanu moji bolovi. Plava boja me hladi, umiruje, postavlja oko mene odbrambeni štit i ispravlja eterični nivo.

Da li ste znali...

Odlaskom Turaka, u slabo naselјen Banat počinje intenzivnije doselјavanje. Naselјavanje Srba, kako u Vojvodinu, tako i u Banat započeto Velikom seobom Srba 1690, pod vođstvom Arsenija Čarnojevića III. Bočar, izgleda, nije zahvaćen ovom kolonizacijom, pošto se posle 1564. godine prvi put kao naselјen pominje tek 1753. kao manje srpsko naselјe.