Pozorišna predstava damama u čast

Damama u čast ove godine povodom osmomartovskog praznika Dom kulture i Amatersko pozorište nagradili su lepši pol darujući im pozorišnu predstavu.

Članovi Amaterskog pozorišta ‘’NB Teatar’’ Novi Bečej odigrali su predstavu ‘’Sokakom kroz dušu paorsku“ koja je rađena po tekstovima Zorana Petrovića i Velimira Subotića, a koju je adaptirao i režirao, Saša Milenković.

Predstava je našoj publici premijerno predstavlјena u okviru Festivala komedije oktobra 2018.g., a ovo je treće izvođenje u Domu kulture.

Ova komedija predstavlјa prikaz svakodnevnih banatskih običaja i životnih situacija, bliskih lјudima našeg mentaliteta. Predstava je ispraćena dugim aplauzom i velikim oduševlјenjem publike u punoj sali Doma kulture.

Da li ste znali...

da je meandar Biserno Ostrvo, u to vreme najveća okuka Tise, dug oko 23 km prosecanjem novog korita 1858. godine u dužini od 8,3 km postaje mrtvaja. Meandar na području Medenjača u dužini od 15 km postao je mrtvaja 1863. godine prosecanjem novog toka u dužini 3,2 km. Ali, je još dugo posle toga meandar korišćen kao glavni plovni put, a prosek postao rukavac. Zbog toga je 1900. godine prosek proširen, a meander zasipan i Medenjača praktično tek 1900. godine postaje mrtvaja.