srenhu

U novim prostorijama

Godina 1995. za novobečejske dizače tegova je od posebnog značaja. Večiti beskućnici, su konačno dobili svoj kutak u Sportsko rekreacionom centru "Jedinstvo".

To je otvorilo novu eru ovog kluba i omogućilo da se veliki broj mladih opredeli za ovaj izuzetno naporan, ali i atraktivan sport.

Klub se, dolaskom u nove prostorije, u svakom pogledu konsolidovao, izabrano je novo rukovodstvo u kojem su pored privrednika svoje mesto našli i bivši članovi kluba, a za predsednika kluba je izabran Jovo Popović, samostalni privrednik.

Sa poboljšanjem uslova za rad porasle su i ambicije kluba, trenerski tendem Branislav Vlaškalin (seniorska ekipa) i proslavljeni as i državni reprezentativac Ćura Radu (juniori) preuzeo je brigu o takmičarima.

Već te 1995. godine ekipa Jedinstva je izborila mesto na finalnom turniru prvenstva države koje se održalo u Zrenjaninu. Novobečejci su u konkurenciji pet ekipa zauzeli treće mesto sa 1213 bodova, dok je prvo mesto pripalo domaćem Banatu, a drugo Sremu iz Sremske Mitrovice.

Ekipa Jedinstva je nastupila u sastavu: Imre Kinčeš 215 (100, 115), Zoran Ćurčić 210 (95, 115), Janoš Zedi 215 (100, 115), Đura Radu 250 (110, 140), Oto Budai 230 (100, 130), Predrag Radonić 115 (0,115).

Slobodno se može reći da je 1995. godina bila u znaku Zorana Ćurčića koji je u konkurenciji starijih juniora (rođen je 1976) nagovestio blistavu sportsku karijeru.

Na mnogobrojnim takmičenjima tokom godine osvojio je veliki broj medalja, a posebno je ponosan na titulu državnog prvaka u konkurenciji takmičara do 70 kilograma. Pre državnog prvenstva bio je najbolji i na prvenstvu Vojvodine i Srbije. Mada izuzetno mlad Zoran Ćurčić se takmičio i u seniorskoj konkurenciji gde je osvojio drugo mesto u Srbiji, a treće u državi. U toku 1995. godine četiri puta je obarao državni rekord, a godinu završio rekordom u biatlonu sa 215 podignutih kilograma.

Rezultati ovog skromnog mladića nisu ostali nezapaženi, pa je 1995. godine u anketi SD "Jedinstvo" i MBI programa Radio Bečeja proglašen za sportistu godine.

Treba naglasiti i to da je u anketi SD "Jedinstvo" Imre Kinčeš zauzeo treće mesto.

Teškoatletski klub "Jedinstvo" je proglašen za najuspešniju ekipu, a Branislav Vlaškalin poneo epitet trenera godine.

Povezani članci