srenhu

Mladi ponos kluba

Od prvih dana u klubu se vodila velika briga o mladima. Prema evidenciji kojom raspolažemo, može se videti da su se mladi, kao po pravilu, sa svakog takmičenja vraćali sa medaljama.

Tako je 1968. godine Ivan Marticki postao, u Somboru prvak Srbije, dok je Lajoš Mihalj bio treći. Već sledeće godine Emil Šijački je drugi a Branislav Vlaškalin je posle srebrne medalje na prvenstvu Srbije bio treći.

U vreme kada je brigu o mladima preuzeo trener Ištvan Đerki juniori su bili još uspešniji.

Posebno uspešna bila je 1970. godina kada je Branislav Vlaškalin postao prvak države, Laslo Hajdu i Imre Stari su bili drugi, a Silvester Sekereš treći, dok je ekipa Jedinstva u ukupnom plasmanu bila druga.

Prvak države 1971. godine postao je Laslo Hajdu, dok se Imre Stari sa prvenstva u Beogradu vratio sa srebrnom medaljom. Vredan rezultat te godine ostvario je i Jožef Oroslamoš sa dva druga mesta na prvenstvu Vojvodine i Srbije.

Na državnom prvenstvu 1975. godine Janoš Ivan je drugi, kao i Mihalj Horvat dok je Boško Somborski treći. Godinu dana kasnije juniori na državnom prvenstvu osvajaju 3 medalje, Robert Mesaroš i Janoš Ivan srebrne, a Mihalj Horvat bronzanu.

Janoš Ivan je posebno bio uspešan 1977. kada je na državnom prvenstvu u Somboru osvojio 3 srebrne medalje (trzaju, izbačaju i biatlonu), te godine Janoš Luko je drugi u Srbiji, a Kolarević i Pap treći.

Medalje su postale sastavni deo mladih, a lista nosilaca medalja je preduga. Na kraju samo da pomenemo još neke prvake države Bobana Prodanova (1987.), Zorana Ćurčića (1992, 1993 i 1994.), Radovana Vlaškalina, Mihalja Farkaša (1994 i 1995.), Zlatka Pavlovića, Robert Pap, da bi nisku uspeha u poslednje dve godine okončao talentovani Slobodan Marković koji je prošlogodišnjoj zlatnoj medalji dodao i ovogodišnju koju je osvojio u Subotici rezultatom 125 (55,70 kg).

Povezani članci