Uvod

Prilog za monografiju Teškoatletskog kluba "Jedinstvo" iz Novog Bečeja ima za cilj da u godini koja je na izmaku, i na ovaj način, obeleži rezultate i uspehe koje je klub u svojoj dugoj i bogatoj istoriji beležio.

Dizači tegova TAK "Jedinstvo" su ponos Grada na Tisi, a u analima ovog primernog sportskog kolektiva ostaće zlatnim slovima upisano da su prvi klub iz Novog Bečeja koji je dospeo do Prve savezne lige, kao i to da su prvi svom gradu podarili titulu ekipnog prvaka države.

U pojedinačnoj konkurenciji veliki broj sportista se sa takmičenja, kao po pravilu, vraćao sa medaljama, titulama pokrajinskih, republičkih i državnih prvaka, pa je i logičan naziv ove publikacije "Kovači medalja".

U prilogu za monografiju nije bilo moguće obuhvatiti sve rezultate, pojedince, takmičenja, iz više razloga, a osnovni je nedostatak dokumentacije u pojedinim periodima i nedostatak prostora. Veliki je broj takmičara koji svojim rezultatima zaslužuju da im se ime nađe u ovoj publikaciji, ali to ipak nije bilo moguće.

Autor im se ovom prilikom izvinjava uz napomenu da nije postojala namera da se njihov značaj i doprinos za uspehe kluba umanji, a ostaje obećanje da će u Monografiji zauzeti mesto koje zaslužuju.

Povezani članci