VII

Jedva sam dočekala da svane. Pre nego što je kamion sa hlebom stigao u prodavnicu, preko puta tetkine kuće, pozvala sam Boškovu mamu.

Tetka Milice, halo, ja sam Branka, uspela sam da izgovorim pre nego što su mi suze zaustavile reči.

"Branka kćeri gde si do sada?" plakala je i tetka Milica.

"Šta ti je učinio moj Boško, da ga u ovom trenutku ostaviš? Mora da je puno zabrlјao kad se toliko nisi javljala, a toliko si nam svima bila potrebna. Najviše Bošku", kroz suze je mucala tetka Milica.

Ništa mi nije bilo jasno.

Ja ga ostavila jer mi je nešto strašno učinio, u kojim trenucima sam im toliko trebala, kako je nestradao..., navirale su mi misli, ređale se jedna preko druge, a ni jedna nije mogla da se nastavi na prethodnu, ni pojasni narednu.

"Boško je svakodnevno tražio da te nađemo, a ti kao u zemlju da si propala", nastavila je teka Milica.

Stevan kaže da te je zvao skoro svakodnevno. I na njega se nešto lјutiš.

Boško je naterao Olju da te zove još iz inostranstva, i ona je ostavila poruku da se javiš.

Juče sam bila kod tvojih i oni su obećali da će te zvati.

Bošku je vrlo teško.

Pomirio se sa tim da si ga ostavila.

Neka si,... ako je to zaslužio.

Bez obzira, što sada imaš drugog, trebala si da mu se bar javiš, bilo bi mu sigurno lakše.

Izdržao je “sportski” tri operacije. Ona prva u inostranstvu na žalost nije bila uspešna. Naši lekari sada pokušavaju da spasu, šta se spasti može.

Juče smo Mladen i ja, posle onog nesretnog dana, prvi put spavali kod kuće. Došli smo da se odmorimo i pospremimo kuću.

Olja je obećala da će biti uz Boška dok se mi ne vratimo u bolnicu, tamo je i Milan" uz tihe jecaje, govorila je tetka Milica.

Nisam znala, nisam čula ... povremeno prekidajući tetka Miličine reči sam ponavljala.

Šta se zapravo to dogodilo, uspela sam napokon da pitam?

"Posle prvog turnira, dan pre nego što si ti otišla u banju, Boško je proglašen za najboljeg igrača turnira. Bio je i najbolji strelac na tom turniru. Trebali su odmah, po proglašenju pobednika, da putuju u drugi grad.

Boška su zadržali novinari, snimatelji... Tražili su od njega izjave, snimale ga televizijske ekipe i naprosto je pobegao do pošte, da bi ti javio za svoj uspeh.

Trčao je uz stepenice. U rukama je držao dva pehara. Okliznuo se i pao na pretposlednji stepenik, tako nezgodno, da je zadobio otvoren prelom ruke i potpuno smrskao koleno.

Kada su ga preneli u bolnicu, pošto je bio bez svesti, operisali su mu ruku a tek kada je noga pomodrela usredsredili su pažnju na nju. Izgubljeno je dragoceno vreme", duboko je uzdahnula i nastavila tetka Milica.

“Transportovali su ga u njihov glavni grad, na kliniku. I tu su izgubili dosta vremena.

Samo zahvalјujući Oljinom ocu, koji je urgirao u njihovom ministarstvu i poslao svoje vozilo po Boška, I lekaru reprezentacije koji je izričito tražio da Boška odmah, po prijemu na kliniku ponovo operišu, a ne sutradan kako su planirali, Boško danas ima nogu.

Ta druga operacija je kasno i traljavo urađena pa su morali da je ponove posle dva dana, kada je već prebačen kod nas, da bi mu koleno, prekjuče i treći put operisali. Valjda će sve biti u redu sa mojim Boškom... završila je priču tetka Milica.

Povezani članci

sr SR en EN hu HU

Kontakt

060 013 01 01
salevidak@gmail.com

Pišite nam