srenhu

Prvenstvo Vojvodine turnirski

Seniorska vaterpolo prvenstva Vojvodine, zbog smanjenog interesovanja i gašenja vaterpolo klubova, nastavlјena su da se igraju turnirski.

U Novom Bečeju nije bilo stalnog rada sa seniorima, pa se sve svodilo na to da, vaterpolo radnik i proslavlјeni sportski novinar Zlatoje Marić, selektira ekipu od omladinaca i rezervista prvoligaša Bečeja i novobečejskih vaterpolista.

U 1986. godini održana su dva turnira, oba u Beloj Crkvi, 16. i 17. avgusta. Na turniru su učestvovale četiri ekipe, pored domaćeg Jezera, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Polet iz Sombora. Jedinstvo je zauzelo drugo mesto. Pobedilo je Polet iz Sombora 18:7, a izgubilo od Jezera 10:9.

Prvo mesto osvojila je ekipa Jezera iz Bele Crkve i plasirala se u Drugu saveznu ligu.

Plivači Jedinstva su i ove godine bili učesnici Plivačkog maratona na Tisi kod Kanjiže. U konkurenciji 280 plivača Dušan Rakić je zauzeo šesto mesto, a za svoje peto uzastopno učešće na plivačkom maratonu, dobio je Specijalnu diplomu. Dragan Dobožanov je u juniorskoj kategoriji zauzeo drugo mesto, a Zlatoje Marić u konkurenciji veterana 11 mesto.

Te, 1986. godine, Jedinstvo je pored seniorske ekipe sa kadetskom ekipom učestvovalo na prvenestvu Vojvodine, ali nije imalo većeg uspeha. Prvenstvo je održano na dva turnira. Prvi je održan 26. i 27. jula u Somboru, a drugi 23. i 24. avgusta u Bečeju. Pored Jedinstva iz Novog Bečeja, na kadetskom prvenstvu Vojvodine učestvovali su Jezero iz Bele Crkve, Spartak iz Subotice, Senta, Proleter iz Zrenjanina i ŽAK iz Kikinde.

Povezani članci

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...