srenhu

Ivan Glavaški Ceci

Ekipa Mašinca iz Beograda, prvak Studentske lige 1970. godine, Ivan Glavaški, prvi u gornjem redu

Vaterpolo je, poput mnogobrojnih Vranjevčana, počeo da igra za Jedinstvo u vreme kada su se novobečejski vaterpolisti preselili da igraju na „Banji“ kraj „Poleta“. Debitovao je, sa 15 godina, za prvi tim Jedinstva, 1963. godine, na turniru u Senti. Kada je VK Jedinstvo, 1966. godine, prestao sa radom, dve godine je biciklom u toku leta, preko Ljutova, odlazio na Šlajz i trenirao sa vetrpolistima Bečeja.

Kada je 1967. godine otišao na studije u Beograd priklјučio se plivačima beogradskog Partizana. Posle dve godine (1969) počeo je da igra vaterpolo u Crvenoj zvezdi, koju u to vreme trenira Božidar Grkinić. Bio je u sastavu Beograđana na utakmici protiv Odreda u Kikindi kada su crveno - beli pobedom izborili mesto u Drugoj saveznoj ligi. Uporedo igra i za vaterpolo ekipu fakulteta „Mašinac“ koja je dve godine uzastopno prvak Studentske lige Beograda.

Na veoma brojnom plivačkom mitingu, koji je organizovan prilikom otvaranju bazena na Tašmajdanu 1970. godine, osvaja prvo mesto u trci 50 metara kraul, između ostalih pobedio je i Nikolu Stamenića, kasnije proslavlјenog selektora vaterpolo reprezentacije Jugoslavije. Sa braćom Sekulović obnavlјa rad VK Student, gde igra tri godine (1970 - 1973). U zrenjaninski Proleter prelazi 1974. za koji igra tri sezone. U Novi Bečej se vraća 1977. godine, kada sa „starom“ vaterpolo gardom obnavlјa rad VK Jedinstvo, za koji igra sve do 1980. godine.

Povezani članci