srenhu

Hajnalka Zerebelјi

Hajnalka Zerebelјi je prvi ženski advokat u Novom Bečeju. Posle višedecenijskog rada, iza sebe ima veliko profesionalno i životno iskustvo, koje rado prenosi mladim kolegama.

Rođena je 14. aprila 1959. godine. U Zrenjaninu je završila osnovnu školu i gimnaziju, prirodno-matematički smer, a potom i Pravni fakultet u Novom Sadu. Iako je rodom iz Zrenjanina, sebe smatra Novobečejkom, a Novi Bečej gradom koji ima dušu.

Hajnalka ZerebelјiPre nego što će se naći na mestu sudijskog pripravnika, kratko je radila kao pripravnik u privredi. Ubrzo je položila pravosudni ispit i bila izabrana za sudiju tadašnjeg opštinskog suda u Novom Bečeju. Na ovom radnom mestu je provela deset godina. Potom se upisala u Advokatsku komoru u Novom Sadu i 1996. započela sopstvenu advokatsku praksu u Novom Bečeju, kojom se bavi danas.

Nјeni advokatski počeci nisu bili laki: iako su je znali kao sudiju, Novobečejcima je trebalo oko godinu i po dana da je prihvate kao ženskog advokata. Još tada je težila tome da odnos između klijenta i zastupnika bude opušten. Trudila se da svojoj kancelariji obezbedi ugled, i na samom početku, kada se bavila svim oblastima prava, i kasnije, kada se iskristalisala njena specijalnost i kada je suzila delokrug rada.

Danas, posle više od 30 godina u pravu, smatra da je mnogo naučila radeći kao sudija i sarađujući sa svojim kolegama, pre svega sa Zlatojem Marićem. I sama je imala priliku da uči struci dve mlade koleginice, koje su danas dobre pravnice i čine je ponosnom.

Hajnalka Zerebelјi smatra da je u životu veoma važno da čovek zna šta hoće, ali i šta neće. Ona voli život i lјude, voli da pomogne i da daruje. Iako joj ništa nije išlo lako, smatra da je imala sreće i da je vredelo boriti se za sve što je postigla.

Povezani članci